Három olimpiai aranyat nyer Magyarország a Gracenote elemzése szerint

Három olimpiai aranyat nyer Magyarország a Gracenote elemzése szerint

Az év végi kettő helyett immár három győzelmet prognosztizál a magyar sportolóknak a párizsi ötkarikás játékokon a statisztikai elemző cég.

Továbbra is három aranyérmet jósol Magyarországnak a nyári, párizsi olimpiára a statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote. A szervezet legfrissebb előrejelzés szerint a francia fővárosban a piros-fehér-zöld színek képviselői 18 érmet gyűjtenek, a három győzelem mellé kilenc második és hat harmadik helyet szereznek, ezzel a 14. helyen zárnak majd az éremtáblázaton.

A Nielsen leányvállalatának prognózisa azt nem részletezi, hogy mely sportágakban akasztják a legfényesebb medált a magyar sportolók nyakába. Legutóbbi, 2023 égén közzétett elemzésében a Gracenote még csupán két magyar aranyérmet vizionált.

Az elemzés szerint Párizsban az Amerikai Egyesült Államok sportolói szerepelnek a legjobban, 121 medált nyernek, ebből 37 lesz az arany. A második Kínának szintén 37 elsőséget jósol a cég és 85 érmet. A harmadik helyre a briteket várja 65 dobogós hellyel, köztük 16 arannyal.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.