Három olimpiai aranyat nyer Magyarország a Gracenote elemzése szerint

Három olimpiai aranyat nyer Magyarország a Gracenote elemzése szerint

Az év végi kettő helyett immár három győzelmet prognosztizál a magyar sportolóknak a párizsi ötkarikás játékokon a statisztikai elemző cég.

Továbbra is három aranyérmet jósol Magyarországnak a nyári, párizsi olimpiára a statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote. A szervezet legfrissebb előrejelzés szerint a francia fővárosban a piros-fehér-zöld színek képviselői 18 érmet gyűjtenek, a három győzelem mellé kilenc második és hat harmadik helyet szereznek, ezzel a 14. helyen zárnak majd az éremtáblázaton.

A Nielsen leányvállalatának prognózisa azt nem részletezi, hogy mely sportágakban akasztják a legfényesebb medált a magyar sportolók nyakába. Legutóbbi, 2023 égén közzétett elemzésében a Gracenote még csupán két magyar aranyérmet vizionált.

Az elemzés szerint Párizsban az Amerikai Egyesült Államok sportolói szerepelnek a legjobban, 121 medált nyernek, ebből 37 lesz az arany. A második Kínának szintén 37 elsőséget jósol a cég és 85 érmet. A harmadik helyre a briteket várja 65 dobogós hellyel, köztük 16 arannyal.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.