Döntött a szövetségi kapitányokról a Magyar Sakk Szövetség

Kiderült, hogy a budapesti sakkolimpián kik irányíthatják a magyar válogatottakat.

Meghozta a döntést a szövetségi kapitányok személyéről a Magyar Sakk Szövetség elnöksége. A közlemény szerint a döntést megelőzően szakmai panel értékelte ki a férfi és női B válogatottak kapitányi pozícióira érkezett jelentkezéseket, valamint foglalkozott a női A válogatott kapitányának kérdésével is. A szakmai panel javaslata nyomán megfogalmazott előterjesztést az elnökség egyhangúlag szavazta meg, a frissen megválasztott kapitányok a felkérést elfogadták.

Az idén a szeptemberi, budapesti sakkolimpián a következő szövetségi kapitányok irányítják majd a magyar válogatottakat:

  • férfi A válogatott: Ács Péter
  • férfi B válogatott: Medvegy Zoltán
  • női A válogatott: Fodor Tamás
  • női B válogatott: Galyas Miklós
  • U25-ös válogatott: Gonda László

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.

A fővárosban a Fiat 500-as, Budapesten kívül pedig a Peugeot 3008-as és 308-as modellek voltak a legnépszerűbben a Wigo autómegosztó szolgáltatás felhasználói körében 2023-ban.