Döntött a szövetségi kapitányokról a Magyar Sakk Szövetség

Kiderült, hogy a budapesti sakkolimpián kik irányíthatják a magyar válogatottakat.

Meghozta a döntést a szövetségi kapitányok személyéről a Magyar Sakk Szövetség elnöksége. A közlemény szerint a döntést megelőzően szakmai panel értékelte ki a férfi és női B válogatottak kapitányi pozícióira érkezett jelentkezéseket, valamint foglalkozott a női A válogatott kapitányának kérdésével is. A szakmai panel javaslata nyomán megfogalmazott előterjesztést az elnökség egyhangúlag szavazta meg, a frissen megválasztott kapitányok a felkérést elfogadták.

Az idén a szeptemberi, budapesti sakkolimpián a következő szövetségi kapitányok irányítják majd a magyar válogatottakat:

  • férfi A válogatott: Ács Péter
  • férfi B válogatott: Medvegy Zoltán
  • női A válogatott: Fodor Tamás
  • női B válogatott: Galyas Miklós
  • U25-ös válogatott: Gonda László

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.