A címvédő győzelmével zárult a hexasakk magyar bajnokság

A címvédő győzelmével zárult a hexasakk magyar bajnokság

Budapesten rendezték a 43. hexasakk országos bajnokságot. Sütő Péter tizenkettedik alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A címvédő Sütő Péter sikerével ért véget a hétvégén Budapesten rendezett 43. hexasakk országos bajnokság. A hétfordulós verseny kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik résztvevő sem maradt veretlen. A körbeverések végül a tavaly is győztes Sütőnek kedveztek, aki 12. alkalommal lett országos bajnok.

A haxasakk bajnokság végeredménye:

  • Sütő Péter (Budapest) 6 pont
  • Rozák Bertalan (Miskolc) 5,5 pont
  • Wunderlich Lívius (Budapest) 4,5 pont

A legjobb ifjúsági játékos a tamási Győri Máté, a legjobb női versenyző pedig a bátaszéki Pereszlényi Gabriella lett.

A hexasakk a sakk olyan változata, amelyben a játékot hatszög alakú táblán játsszák. Három szín van (világos, sötét és közepes árnyalat), s az átlagos sakk-készlet egy-egy futóval és gyaloggal bővül.

/ A borítókép forrása: Greenchess.net

Bő egy hónappal a kulcscsonttörés és a műtét után újra a legmagasabb szinten versenyzett a legismertebb magyar női kerékpáros. Vas Kata Blanka a belgiumi cyclocross versenyen elért hetedik hellyel tért vissza, és elmondása szerint már nem fáj semmije a sérülés miatt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe gyenge hetet produkált. A pesti börze vezető részvényei mind mínuszban zárták a kereskedést.