Betekintést nyújt a munkaerőpiac helyzetébe a HR-piac nagykönyve

Betekintést nyújt a munkaerőpiac helyzetébe a HR-piac nagykönyve

Megjelent a HR-piac aktuális helyzetéről és legfontosabb változásairól látleletet mutató évkönyv, a HR-piac nagykönyve.

Első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel jelent meg a HR-piac aktuális helyzetéről és legfrissebb változásairól körképet adó évkönyv, a HR-piac nagykönyve. A Behaviour magazin különkiadványa a szakma jeles képviselőinek megszólaltatásával, illetve a felsőoktatási és kormányzati szféra bevonásával igyekszik hiteles látleletet adni a munkaerőpiac változásairól, trendjeiről, legégetőbb problémáiról, és a lehetséges megoldásokról.

A HR-piac nagykönyve többek között olyan témákat dolgoz fel, mint a munkaerőpiac átrendeződése, a sosem látott mértékű munkaerőhiány, a fokozódó ár-bér spirál, a megváltozott munkavállalói elvárások, a hazai beruházásfejlesztés és a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásának kérdései. A kiadvány több elismert szakembert is megszólaltat, akik a tapasztalataik, a kipróbált és bevált jó gyakorlataik megosztásával segítik a HR-szakma fejlődését.

A szakmai kérdések tudományos megalapozottságú feldolgozását kutatók és felsőoktatási szereplők segítik, így az évkönyv bemutatja többek között a Budapesti Gazdasági Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem kutatóinak meglátásait és legfrissebb eredményeit. A kiadványban interjú készült Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárral is.

A hazai munkaerőpiacon jelenleg egy hozzávetőleg 300 ezer fős munkaerő-tartalék van jelen, ám ezeknek az embereknek nagyjából az egyharmada az, aki reális eséllyel megszólítható és foglalkoztatásba helyezhető – mondta el a beszélgetésben, melyben részletes betekintést nyújt a hazai munkaerőpiac kihívásaiba és a kormány megoldási stratégiáiba. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a magyar vállalkozások helyzetét ismerteti, kiemelt figyelmet szentelve a KKV szektornak, Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója pedig a beruházásösztönzési stratégiákba enged betekintést.

A kiadvány célja, hogy naprakész adatok, a legfrissebb innovációk és a már bevált jógyakorlatok ismertetésével segítse a HR-szakemberek munkáját, és ezáltal is hozzájáruljon a biztonságosabb, élhetőbb, modernebb és szerethetőbb munkakörnyezet kialakításához a magyar munkavállalók számára.

A borítókép forrása: Freepik

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.