Különjáratot indít a válogatott utolsó idegenbeli selejtezőjére a Wizz Air

Különjáratot indít a válogatott utolsó idegenbeli selejtezőjére a Wizz Air

November 16-án, Bulgáriában bebiztosíthatja Európa-bajnoki részvételét a Marco Rossi vezette labdarúgó válogatott.

A Wizz Air légitársasága bejelentette, hogy két különjáratot is indít a magyar labdarúgó válogatott szurkolói számára a 2024-es Európa-bajnokság következő, Szófiában tartott selejtezője alkalmából. A november 16-i mérkőzésen a házigazda Bulgária legjobbjaival méri össze erejét Magyarország. A különjáratok, amelyeket a légitársaság a legmodernebb, Airbus A321neo repülőgépekkel üzemeltet, a futballmeccset követően haza is hozzák a szurkolókat.

A nemzeti tizenegy számára a következő, egyben az utolsó idegenbeli selejtező valódi fordulatot jelenthet, mivel már az is eldőlhet, kijut-e a csapat a labdarúgó Európa-bajnokságra. Akik a helyszínen támogatnák a hazai válogatottat, már megvehetik jegyüket a Wizz Air weboldalán, valamint a légitársaság mobilapplikációján keresztül.

A Budapest-Szófia járat november 16-án, 15:10-kor indul, a Szófia-Budapest között közlekedő különgép pedig november 17-én 02:35-kor. Mindkettőre 49900 forintért árulja a jegyeket a légitársaság.

Örülünk, hogy ezzel a különjárattal mi is hozzájárulhatunk a magyar válogatott támogatásához. A szurkolóknak a meccshez igazított menetrendet kínálunk, így kényelmesen tudjuk elrepíteni őket a mérkőzésre, és bízunk benne, hogy egy nagyszerű eredményt követően hozhatjuk majd őket haza – mondta Radó András, a Wizz Air szenior kommunikációs menedzsere.

Marco Rossi csapata a legutóbbi selejtezőn Kaunasban 2-2-es döntetlent játszott a házigazda Litvánia legjobbjaival, és vezeti selejtezőcsoportját.


G csoport
    M Gy D V Gól Gk P
1. Magyarország 6 4 2 0 11-4 +7 14
2. Szerbia 7 4 1 2 13-8 +6 13
3. Montenegró 6 2 2 2 6-8 -2 8
4. Litvánia 7 1 3 3 8-12 -4 6
5. Bulgária 6 0 2 4 1-10 -7 2

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.