Budapest és Koppenhága között indított járatot a Wizz Air

Budapest és Koppenhága között indított járatot a Wizz Air

Október elsejétől heti kétszer repülhetünk közvetlenül a dán fővárosba. Hamarosan naponta indulnak majd repülőgépek Koppenhágába.

A Wizz Air október elsején elindította első közvetlen koppenhágai járatát Budapestről. Az utazni vágyók október 29-ig hetente két alkalommal, október 30-tól ugyanakkor már napi rendszerességgel repülhetnek közvetlenül a a dán fővárosban.

A fapados légitársaság az erről szóló közleményben kihangsúlyozta, hogy Koppenhágát Skandinávia egyik legnépesebb városaként tartják számon, messze földön híres környezetbarát szemléletéről, amelyet tiszta vizével és nagy számban bicikliző lakosságával is kiérdemelt. A kulturális és gazdasági központként is ismert úti célt olyan kötelező látnivalók is jellemzik, mint Észak-Európa legnagyobb akváriuma vagy a világ leghosszabb bevásárlóutcája, de az ország lakói a kávékülönlegességeikre is igazán büszkék.

Nagy örömmel indítjuk útjára járatainkat Dániába. A koppenhágai úti cél ismételten alátámasztja útvonalbővítési törekvéseinket, és hozzásegít minket ahhoz, hogy minél több megfizethető desztinációt kínáljunk utasaink számára. Alig várjuk, hogy az utazni vágyókat üdvözölhessük új járatainkon, amelyek október 30-tól napi rendszerességgel repülnek Koppenhágába – nyilatkozta az új járat kapcsán Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

Szintén a légitársasághoz kapcsolódó hír, hogy október 31-től a Stockholm-Skavsta repülőtérről Svédország legnagyobb forgalmú nemzetközi repülőterére, a belvároshoz közeli Stockholm-Arlanda Airportra irányítja át budapesti járatait. Mivel az a légi kikötő tömegközlekedéssel mindössze 20 percre fekszik a svéd főváros központjától, így az utasok gyorsabban és olcsóbban juthatnak el érkezésük után Stockholm szívébe.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.