Kijelölték a sakk csapat Eb-re utazó magyar válogatottakat

Novemberben a férfiak és a nők versenyének is Montenegró ad otthont. Mindkét szövetségi kapitány megnevezte a magyar csapatot.

Kijelölték a novemberben a montenegrói Budvában rendezendő sakk csapat Európa-bajnokságra utazó magyar férfi és női csapatot. A Magyar Sakkszövetség tájékoztatása szerint a férfiaknál Ács Péter szövetségi kapitány együttesét Gledura Benjámin (2633 Élő-pont), Balog Imre (2622), Bánusz Tamás (2600), Erdős Viktor (2559) és Kozák Ádám (2566) alkotja majd.

A nőknél új szövetségi kapitány irányítja a csapatot, Papp Gábor utódja Fodor Tamás lett. Az új kapitány a Hoang Thanh Trang (2398), Papp Petra (2318), Terbe Julianna (2304), Gaál Zsóka (2308) és Lázárné Vajda Szidónia (2273) összeállítású csapatot nevezte.

A budvai versenyt november 10. és 21. között rendezik meg.

Majdnem négy éves, felújítás miatti szünet után, december 6-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt Bécs helytörténeti múzeuma, a Wien Museum. Az inklúzió és akadálymentesség jegyében újragondolt és felújított kiállítóhely állandó tárlatát ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.