Kijelölték a sakk csapat Eb-re utazó magyar válogatottakat

Novemberben a férfiak és a nők versenyének is Montenegró ad otthont. Mindkét szövetségi kapitány megnevezte a magyar csapatot.

Kijelölték a novemberben a montenegrói Budvában rendezendő sakk csapat Európa-bajnokságra utazó magyar férfi és női csapatot. A Magyar Sakkszövetség tájékoztatása szerint a férfiaknál Ács Péter szövetségi kapitány együttesét Gledura Benjámin (2633 Élő-pont), Balog Imre (2622), Bánusz Tamás (2600), Erdős Viktor (2559) és Kozák Ádám (2566) alkotja majd.

A nőknél új szövetségi kapitány irányítja a csapatot, Papp Gábor utódja Fodor Tamás lett. Az új kapitány a Hoang Thanh Trang (2398), Papp Petra (2318), Terbe Julianna (2304), Gaál Zsóka (2308) és Lázárné Vajda Szidónia (2273) összeállítású csapatot nevezte.

A budvai versenyt november 10. és 21. között rendezik meg.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...