Ismét nevet váltanak a hazai kutatóintézetek

Szeptember elsejétől az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat neve Magyar Kutatási Hálózatra változik.

Nevet vált a legnagyobb magyarországi kutatóintézet-hálózat. A 2019-ben a Magyar Tudományos Akadémiáról leválasztott intézményrendszer Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) néven új, független költségvetési intézményként lett létrehozva. A szervezet honlapja szerint a kutatási hálózat tizenegy kutatóközpontjának és hét kutatóintézetének, továbbá egyetemeken és más közintézményekben működő 116, támogatott kutatócsoportjának kutatói a matematikai és természettudományok, az élettudományok, illetve a bölcsészet- és társadalomtudományok legváltozatosabb területein végeznek alap- és alkalmazott kutatásokat.

Az ELKH csütörtöki közleménye alapján a szervezet neve péntektől megváltozik, szeptember elsejétől Magyar Kutatási Hálózatra, angolul Hungarian Research Networkre, röviden mindkét nyelven HUN-REN-re módosul. Egyúttal honlapjuk is megváltozik, immár a www.hun-ren.hu címen lesz elérhető.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.