A Kádár-kockák lehetnek a balatoni ingatlanpiac sztárjai

A Kádár-kockák lehetnek a balatoni ingatlanpiac sztárjai

A nyaralók ára nem csökkent a Balatonon. A frekventált üdülőhelyeken továbbra is tartják az árakat az eladók, azonban akadnak olyan területek a magyar tenger környékén, ahol sikeresen lehet alkudozni.

A visszafogott kereslet ellenére sem csökkentek jelentősen drasztikusan a Balaton környéki ingatlanárak, ráadásul a frekventált városokban még alkura se nagyon lehet számítani. Siófokon, Zamárdiban, Balatonfüreden és az olyan városiasabb jellegű területeken, ahol nem kizárólag a turizmusból élnek meg az emberek, nem tapasztalható visszaesés.

Nem engednek az árakból a tulajdonosok ezeken a területeken. Itt több az úgymond feleslegből vásárolt ingatlan, amit csak időszakosan használnak, éppen emiatt az eladás sem annyira sürgős általában, hacsak nincs más, azonnali célja az eladónak, amire az ingatlan árát fordítaná – hangsúlyozta Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

A szakértő hozzátette, hogy mivel a beruházók sem tudnak olcsóbban építeni a magas építőanyag árak miatt, az újépítésű lakások ára sem ment lejjebb, sőt, inkább felfelé kúszott. Egy négyzetméter ára a vízközelség függvényében jelenleg 1,3-1,4 millió forint, amiből a vevők nem igazán tudnak lefaragni. Azt ugyanakkor kiemelte, hogy az egész évben lakóingatlanként használt, régebbi építésű Kádár-kockákat a parttól valamivel távolabb olcsóbban meg lehet szerezni.

Itt annyiban más a helyzet, hogy a vevőknek t��bbnyire szüksége lenne az ingatlaneladásból származó összegre, és mivel tudják, hogy kevés az érdeklődő, hajlandóak a valódi szándékkal érkező vevőknek engedményt adni. Az ilyen használt lakásoknál 20 százaléknál is nagyobb lehet az alku mértéke – zárta gondolatait a Gadanecz Zoltán.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.