Ismét Csömörön versenyeznek a legjobb hazai montisok

Ismét Csömörön versenyeznek a legjobb hazai montisok

Szombaton tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Csömöri Bringafesztivált. A legjobb magyar hegyikerékpárosoknak rangos nemzetközi mezőnnyel kell megküzdeniük az UCI-pontokért.

Hétvégén immár tizenegyedszer kerül megrendezésre a csömöri Bulgárkertben a Magyar Kerékpáros Szövetség, Csömör Nagyközség Önkormányzata és a Csömöri Sport és Szabadidőszervező Nonprofit Kft. közös szervezésében a Csömöri Bringafesztivál.

A Budapest szomszédságában fekvő település a csodálatos természeti adottságainak és az itt folyó kimagasló szakmai munkának köszönhetően az ország egyik legkedveltebb és legsikeresebb bringás paradicsoma. Számos válogatott, olimpikon és magyar bajnok helyi versenyző nevelkedett a 27-szeres magyar bajnok Valter Tibor szakmai iránymutatása mellett a hangulatos Bulgárkert és a Kálvária-erdő közkedvelt nyomvonalán, elég csak Dina Mártonra, Juhász Zsoltra, Lovassy Krisztiánra, Parti Andrásra, Szatmáry Andrásra vagy Valter Attilára gondolni.

Július 29-én, szombaton ezúttal is a hegyikerékpáros mezőny krémje pattan majd nyeregbe Csömörön, ahol nemcsak a hazai, hanem a külföldi versenyzők is harcba szállnak az értékes UCI-pontokért – a csehek, a lengyelek, a románok, a szerbek és a szlovákok mellett most először chilei versenyzők is leadták nevezésüket. A komoly tét és a színes, nemzetközi mezőny ezúttal is garanciát jelent a nagy izgalmakkal járó látványos csatákra.

A helyszínre (Bulgárkert, 2141 Csömör, Árpád utca 86.) kilátogatók a legjobb magyar montisoknak is szurkolhatnak, hiszen a versenyre nevezettek listáján többek között Buzsáki Virág, Vas Kata Blanka és Palumby Zsombor neve is szerepel.

Az elmúlt évek során végzett munkával, úgy érzem, országosan is letettük névjegyünket, bekerült a köztudatba a csömöri bringaélet és a szakmai képzés. A helyi infrastrukturális lehetőségeket a továbbiakban is a legjobb tudásunk szerint igyekszünk maximalizálni, ennek újabb lépéseként épül majd meg a Csömöri Bringaközpont és Bringaakadémia és ugyancsak a szakmai munka elismeréseként fogadják el tizenegyedszer a meghívásunkat a legjobb hegyibringások – nyilatkozta a verseny kapcsán Válé Flórián, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Csömöri Bringafesztivál egész napos programot nyújt a hegyikerékpár iránt érdeklődőknek. A korosztályos versenyek már negyed 10-kor elkezdődnek, a legismertebb hazai versenyzőknek pedig a délután 14:30-tól rajtoló elit versenyeken lehet szurkolni. Kísérőprogramként pumpaversenyre is sor kerül, a látványos szakág döntőjét 13:30-kor rendezik.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.