Romániai hegyikerékpár-versenyen győzött Palumby Zsombor

Romániai hegyikerékpár-versenyen győzött Palumby Zsombor

A szebenjuharosi mountain bike versenyen már korábban is születtek szép magyar sikerek. Ezúttal Palumby Zsombor állhatott fel a dobogó tetejére.

A romániai Szebenjuharos (Paltinis) városában idén is megrendezték a Triada MTB nevű, C1 kategóriájú hegyikerékpár versenyt. A július 15-én megtartott viadalon idén is voltak magyar résztvevők, és ezúttal is szép sikereket értek el. A férfiak versenyében a magyar bajnoki trikóban tekerő Palumby Zsombor diadalmaskodott, több mint két perc előnnyel. Borsos Benedek a tizedik helyen zárta a futamot.

A nők versenyében nem volt magyar résztvevő (a címvédő Schmidel Regina ezúttal nem indult), a román Manuela Muresan lett a győztes.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.