Új mezszponzorral célozza meg második Grand Slam trófeáját Jelena Ribakina

Új mezszponzorral célozza meg második Grand Slam trófeáját Jelena Ribakina

A kazah színeket képviselő 23 éves teniszező a Yonex sportruházatára cserélte az Adidas mezét. Ribakina már a Roland Garros küzdelmei során is az új szerelésben lép a salakra.

Nem mindennapi meglepetéssel rukkolt elő a francia nyílt teniszbajnokságon Jelena Ribakina. A kazah színekben versenyző teniszezőnő váratlanul lecserélte mezszponzorát, és a Roland Garroson már új szerelésben lép pályára. Bár a Woman’s Tennis Blog azt írta, hogy a Grand Slam torna előtti edzéseken még a korábbi Adidas szerelésében edzett, az első fordulóban, a cseh Brenda Fruhvirtova elleni győzelmet már a Yonex felszerelésében érte el, ahogy a második fordulóban a szintén cseh Linda Noskova elleni sikert is.

Az első fordulós mérkőzését követő sajtótájékoztatón a világranglista negyedik helyezettje is elismerte, hogy új szerződést kötött a céggel. A Roland Garros eddigi meccsein azonban a cipőjét még nem cserélte le, mindkétszer az Adidas Avancourt modelljében játszott.

23 éves teniszezőnő új ruhája a Yonex Women's Paris Tank V-nyakú modellje, valamint a cég Women's Paris Skirt sportszoknyájának tengerészkék változata.

Ribakina a mérkőzést követően Instagram-posztban is megerősítette a partnerséget. Az együttműködés azonban nem új keletű, Wimbledon tavalyi bajnoka régóta a Yonex teniszütőit használja.

A Yonex japán sportszergyártó céget 1946-ban alapították. A tenisz régóta az egyik fontos profilja a vállalatnak, ütőit sokan használják, többek között Fucsovics Márton is.
A vállalat részvényeivel a tokiói tőzsdén lehet kereskedni. A szponzorációs szerződés híre azonban nem dobta fel a befektetőket, a Yonex részvényeinek árfolyama nem állt meg a lejtőn, az elmúlt öt napban 6,20 százalékot gyengült, május eleje óta pedig már 20,54 százalékos mínusznál tart.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.