Érmet vár magától a budapesti vb-n a kalapácsvető Halász Bence

Érmet vár magától a budapesti vb-n a kalapácsvető Halász Bence

Tavaly az amerikai Eugeneben tartott világbajnokságon bronzérmet szerzett Halász Bence. A szombathelyi atléta legalább ilyen eredményt szeretne elérni a hazai világbajnokságon is.

A kalapácsvető Halász Bence szerint a budapesti atlétikai világbajnokságon 80 méteres dobás kell majd a dobogóhoz, de ezt az eredményt el is várja magától. A jelenleg Cipruson edzőtáborozó dobó arról beszélt, hogy az utóbbi időszakban elkerülték a sérülések, betegségek, sokat tudott tréningezni és jó minőségben.

Az edzéseredmények alapján jól alakul a formám, nehézkalapáccsal egyéni csúcsom közelében dobok – nyilatkozta az Európa-bajnoki ezüst-, és világbajnoki bronzérmes dobóatléta.

Halász Bencének tavaly a vb-n sikerült először 80 méter fölötti eredményt elérnie (80,15 méter), majd az Eb-n megjavította legjobbját, ami jelenleg 80,92 méter. Hozzátette, hogy szerinte az augusztusi világbajnokságon is 80 méteres dobás kell majd a dobogóhoz.

De ezt el is várom magamtól, ha 80 fölé kerülök, akkor már nem okozok csalódást, majd aznap dől el, ez mire lesz elég. Tudom, hogy a szurkolók érmet várnak tőlem, igazuk van, én is ezt várom magamtól, szeretnék szép eredményt elérni és éremmel hazatérni Szombathelyre – emelte ki a sportoló.

A vb-ig 10-12 versenyt terveztek edzőjével, Németh Zsolttal, ezek közül kiemelkedik a Gyémánt Liga-sorozat keretében sorra kerülő három viadal, illetve az országos bajnokság, amelyen először lesz alkalma kipróbálni a Nemzeti Atlétikai Központ dobókörét.

Az augusztus 19-én kezdődő budapesti világbajnokságon az első napon kerül sor a férfi kalapácsvetés selejtezőjére, majd másnap rendezik a döntőt.

A tavalyi népszámlálás adatai szerint hazánk népessége 9 millió 604 ezer fő. A nagyvárosok népessége általánosságban csökkent, vonzáskörzetüké azonban jellemzően gyarapodott. Emelkedett a lakások száma és mérete is, azonban egy lakásra kevesebb lakó jut.