Májustól hivatalosan is eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon

Májustól hivatalosan is eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon

Hazánkban egy ideje már csak az egészségügyi intézményekben kellett hordanunk az orr és a száj eltakarására szolgáló maszkokat.

Magyarország kedvező járványügyi helyzetére tekintettel az országos tisztifőorvos május elsejével visszavonta a kötelező maszkviselésre vonatkozó határozatát – közölte pénteken a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A szervezet közleménye szerint hétfőtől az egészségügyi és a szociális intézményekben sem a dolgozóknak, sem a látogatóknak nem kell maszkot hordaniuk. Azonban a kórházigazgatók saját hatáskörben továbbra is dönthetnek a kórházat vagy a kórházon belül bizonyos osztályokat érintően a kötelező maszkhasználatról.

Bár nem kötelező a maszk viselése, de nincs megtiltva sem. Bárki dönthet úgy bizonyos szituációkban továbbra is felveszi azt.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.