Májustól hivatalosan is eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon

Májustól hivatalosan is eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon

Hazánkban egy ideje már csak az egészségügyi intézményekben kellett hordanunk az orr és a száj eltakarására szolgáló maszkokat.

Magyarország kedvező járványügyi helyzetére tekintettel az országos tisztifőorvos május elsejével visszavonta a kötelező maszkviselésre vonatkozó határozatát – közölte pénteken a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A szervezet közleménye szerint hétfőtől az egészségügyi és a szociális intézményekben sem a dolgozóknak, sem a látogatóknak nem kell maszkot hordaniuk. Azonban a kórházigazgatók saját hatáskörben továbbra is dönthetnek a kórházat vagy a kórházon belül bizonyos osztályokat érintően a kötelező maszkhasználatról.

Bár nem kötelező a maszk viselése, de nincs megtiltva sem. Bárki dönthet úgy bizonyos szituációkban továbbra is felveszi azt.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.