Egy harmadik és egy negyedik hellyel zárta a magyar csapat a Mitropa Kupát

Egy harmadik és egy negyedik hellyel zárta a magyar csapat a Mitropa Kupát

Mindkét nem küzdelmeit a francia válogatott nyerte a sakkozók Horvátországban megrendezett Mitropa Kupa csapatversenyén. A magyar férfi csapat is felállhatott a dobogóra.

A férfi csapat a harmadik, a női a negyedik helyen végzett a sakkozók Mitropa Kupáján Horvátországban.

A magyar szövetség beszámolója szerint a férfiak, akiknél Erdős Viktor, Kozák Ádám, Antal Gergely, Fodor Tamás és Németh Miklós alkotta a csapatot, az utolsó fordulóban 2-2-es döntetlent játszottak a végül negyedik helyen záró szlovákokkal. Egy győzelem ezüstérmet ért volna. A legjobb pontszerzőnek a junior világbajnoki ezüstérmes Kozák Ádám bizonyult az együttesben.

A nőknél Terbe Julianna, Terbe Zsuzsanna, Karácsonyi Kata, Demeter Dorina és Tóth Lili képviselte Magyarországot. A csapat az utolsó fordulóban Svájcot verte 3-1-re. Demeter Dorina és Tóth Lili tábladíjas lett a közép-(és délnyugat-)európai országok bajnokságán.

A tornát mindkét nemnél versenyében Franciaország nyerte. A férfiaknál Olaszország és Magyarország, a nőknél pedig Horvátország és Szlovénia állhatott fel a dobogóra.

/ A borítókép forrása: Freepik

Majdnem négy éves, felújítás miatti szünet után, december 6-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt Bécs helytörténeti múzeuma, a Wien Museum. Az inklúzió és akadálymentesség jegyében újragondolt és felújított kiállítóhely állandó tárlatát ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.