Idén is megválasztották az év cégvezetőit

Idén is megválasztották az év cégvezetőit

Az idei évben is kiosztották „Az év cégvezetője” verseny díjait. Az ünnepélyes Díjátadó Gálára március 23-án, az MKB Bank budapesti székházában került sor.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is megválasztotta az év vállalatvezetőit a Behaviour magazin. „Az év cégvezetője” díjakért kis-, közép- és nagyvállalati kategóriában lehetett indulni, a versenybe ajánlás útján kerülhettek be a szakemberek. A második körben a benyújtott pályamunkák alapján négy-négy döntőst választottak ki a jelöltek közül. Emellett kategóriánként egy-egy jelölt a magazin Facebook-oldalán rendezett közönségszavazás során kerülhetett be a döntőbe. A jelöltekre egy ember csak egyszer szavazhatott, így is összesen több mint 12 ezer szavazat érkezett.

A döntőbe jutott 15 jelöltről a Behaviour magazin rövid bemutatkozó filmeket forgatott, melyek több mint 60000 emberhez jutottak el a közösségi médián keresztül.
A fináléba jutott jelölteteket szakmai zsűri értékelte. A zsűriben az üzleti élet kiemelkedő szereplői, valamint Az év cégvezetője és Az év HR-vezetője verseny korábbi díjazottjai kaptak helyet, akik szakmai tapasztalatukból és rendkívüli piacismeretükből adódóan rálátnak a magyar felsővezetők teljesítményére, a vállalatok hazai és nemzetközi piacra gyakorolt hatására.

Így került a zsűribe Bojár Gábor, a Graphisoft Park elnöke; Csorbai Hajnalka, az Opten Informatikai Kft. stratégiai igazgatója; Dobi Kitti, a Magyar Bankholding Zrt. humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese; Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója; Major Ferenc, a Béres Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója; Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója, és Ilg Péter, a PMI Logistics Solutions Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Kisvállalati kategóriában az első helyezést Berczeli András nyerte el a Sprintform Europe Kft.-től, a második helyezést Kurinyecz Gergely a Prozenda Hungary Kft.-tól, a harmadik helyezést pedig Ipsits Anita a Szafi Products Kft.-tól. Középvállalati kategóriában az első helyezést Olasz Henrietta az AVON Cosmetics Hungary Kft.-tól, a második helyezést Gál Loránd a Lightware Vetítéstechnikai Zrt.-től, a harmadik helyezést pedig Veres Balázs a Supernova Intertrans Kft.-tól kapta. Nagyvállalati kategóriában az első helyezést Keszte Róbert a Continental Automotive Hungary Kft.-től, a második helyezést Kiss Katalin, a MAM-Hungária Kft.-től, a harmadik helyezést Szabó Levente, a KITE Zrt.-től nyerte el.

A Behaviour magazin szerkesztősége különdíjakat is átadott a rendezvényen, mivel a cégvezetőknek számos területen kell reagálniuk a változásokra, és ezt a teljesítményt a szerkesztőség külön is szerette volna díjazni. Az év fiatal cégvezetője díjat Fazekas Bálint vehette át a Vöröskő Kft.-től. Az év innovatív cégvezetője 2023-ban Pató Sándor lett, a Silver Frog Informatikai Kft-től. Az év inspiráló cégvezetője díjat Kékesi Sándor kapta, a JABIL Circuit Magyarország Kft.-től. A különdíjak idén újabb kategóriával bővültek, az év női cégvezetője Kiss Katalin lett a MAM-Hungária Kft.-től, aki így két díjat is hazavihetett a rendezvényről.

A borítókép forrása: Serfőző Edina

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.