Járatsűrítést és új útvonalakat jelentett be a Wizz Air

Járatsűrítést és új útvonalakat jelentett be a Wizz Air

A Wizz Air bővítette magyarországi repülőgép-flottáját, és az idei év második felében két újabb úti cél kerül a légitársaság hazai kínálatába.

A Wizz Air első magyarországi járata 2004 júniusában szállt fel, azóta az országból több mint 43 millió utast szolgált ki a légitársaság, amely Budapestről és Debrecenből összesen 68 útvonalat kínál, 29 különböző országba.

Ráadásul az idei, 2023-as foglalások alapján a Wizz Air idén újabb repülőgéppel bővíti magyarországi állományát, így már összesen 15 repülőgépet állomásoztat hazánkban. Ezek közül tizennégyet Budapesten, egyet pedig Debrecenben.

A légitársaság a napokban azt is bejelentette, hogy növeli budapesti járatai sűrűségét, többek közt olyan kedvelt útvonalakon, mint Barcelona, Madrid, Dubai, Berlin, Róma, Bázel, Alicante és Dzsidda.

A járatsűrítések mellett két új úti cél kerül a Wizz Air magyarországi kínálatába.

Októbertől a dániai Koppenhágába naponta, az egyiptomi Sarm es-Sejk városába pedig hetente kétszer indul közvetlen járat.

A Wizz Air ambiciózus célokat tűzött ki a 2024-es pénzügyi évre, tovább kívánja erősíteni pozícióját az európai piacon. Csaknem 1000 útvonalon, több mint 50 országba kínál megfizethető árú utazási lehetőséget, amellyel idén 67 millió utast fog elrepíteni kedvelt úti céljára.

A tervek szerint a vállalat a jelölt időszak végére már a koronavírus-járvány sújtotta évekhez képest megduplázza, nagyjából 8000 főre bővíti munkatársai számát. Szintén az célkitűzések közé tartozik, hogy a pénzügyi év végére 200 repülőgépesre bővíti flottáját, amelynek 50 százaléka a legmodernebb, fenntartható Airbus A321neo repülőgépekből áll.

A légitársaság nemrég bejelentette, hogy az utaskilométerenként számított átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest, és a légitársaság valaha mért legalacsonyabb értéke egy naptári év alatt.

Nagy öröm számunkra, hogy újabb, izgalmas úti célokat és jelentős járatsűrítést jelenthetünk be Budapestről. Magyarországon piacvezetőként a Wizz Air élen jár a flottafejlesztésben, amellyel nemcsak több utast tudunk kiszolgálni, de ökológiai lábnyomunkat is jelentősen csökkenthetjük. Mi vagyunk az egyik legjobban teljesítő légitársaság Európában, az iparágban a legkevesebb járattörléssel. A tavalyi nyár kihívásaiból tanultunk, az idei szezonra nagyobb tartalékokkal készülünk és mindent megteszünk, hogy még magasabb szintre emeljük szolgáltatásunk minőségét – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.