Új elnököt és elnökséget választott a Magyar Sakkszövetség

Új elnököt és elnökséget választott a Magyar Sakkszövetség

A szombati elnökválasztáson Polyánszky Zoltán kapta a legtöbb szavazatot, így ő lett a Magyar Sakkszövetség új elnöke. Elődje, Szabó László végül nem pályázott tisztségre.

Polyánszky Zoltán 47 éves filozófust, közgazdasági doktort, a 2024-es budapesti sakkolimpiát szervező bizottság döntéshozó testületének vezetőjét választották meg elnöknek a Magyar Sakkszövetség (MSSZ) szombati tisztújító közgyűlésén.

Az aktív klubjátékos Polyánszky Zoltán 54, míg a másik elnökjelölt, Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) rektora 33 szavazatot kapott. Korábban Varga Gábor is elnökjelölt volt, de ő szerdán visszalépett. Az eddigi elnök, a szövetséget 2019 óta irányító Szabó László nem pályázott újra a tisztségre és végül elnökségi tagnak sem jelöltette magát.

Megválasztását követően Polyánszky Zoltán úgy nyilatkozott, hogy örül a győzelmének, de annak nem, hogy meglehetősen feszült körülmények között született meg a döntés. A közgyűlés félórás késessel kezdődött el, mert már arról vita alakult ki, hogy automatikusan a korábbi elnök, Szabó László legyen a levezető elnök, vagy ahhoz a közgyűlés jóváhagyása is szükséges.

Polyánszky Zoltán megválasztása után a korábbi elnökség tagjai, illetve a Sterbenz Tamáshoz kötődő elnökségi tagjelöltek is sorra jelentették be visszalépésüket, velük együtt még Farkas Attila Erik, a jelölő és a mandátumvizsgáló bizottság elnöke is elhagyta a Magyar Sport Házát.

Az új elnök a legfontosabb feladatai között említette meg, hogy a sakkszövetség haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel a budapesti sakkolimpia megrendezésével kapcsolatban, és induljon párbeszéd a válogatott játékosokkal is.

/ A borítókép forrása: Freepik

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.

A fővárosban a Fiat 500-as, Budapesten kívül pedig a Peugeot 3008-as és 308-as modellek voltak a legnépszerűbben a Wigo autómegosztó szolgáltatás felhasználói körében 2023-ban.