Kínában lesz a női sakkvilágbajnok-jelöltek mérkőzése és a vb-döntő is

Kínában lesz a női sakkvilágbajnok-jelöltek mérkőzése és a vb-döntő is

A regnáló világbajnok Csü Ven-csün én két lehetséges ellenfele is kínai, így mindenképpen hazai győzelem születik.

Kína ad otthont a női sakkvilágbajnok-jelölt kettős tavaszi páros mérkőzésének, majd a vb-címről határozó párharcnak is. Az idei sportági csúcstalálkozók helyszíneit a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) jelentette be, hozzáfűzve, hogy kézenfekvő döntés született, mivel a két esemény mindhárom érintettje kínai.

A világbajnoki címvédő Csü Ven-csün ellenfele a Lej Ting-csie és Tan Csung-ji közötti párviadal győztese lesz. A két jelölt hat meccsből álló tornáját március 27. és április 6. között rendezik meg Csungkingban, ahol mindkét sakkozó született.

A világbajnoki döntőt – a mérkőzéseket fele-fele arányban megosztva a városok között – Csungkingban és Sanghajban bonyolítják le, a 12 meccses finálé július 5. és 25. között zajlik majd.

Januárhoz képest 8 százalékkal több hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Az eladó lakások és házak kínálata 146 ezerre bővült. Országrészenként eltérő mértékű az emelkedés.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.