Rábólintott az EU a telekommunikációs óriások közös vállalatára

Rábólintott az EU a telekommunikációs óriások közös vállalatára

Az iparág négy multinacionális nagyvállalata, a Deutsche Telekom, az Orange, a Telefónica és a Vodafone hoznak létre közös céget.

Az Európai Bizottság az uniós összefonódás-ellenes szabályozás alapján feltétel nélkül jóváhagyta a Deutsche Telekom AG, az Orange SA, a Telefónica S.A. és a Vodafone Group közös vállalatának létrehozását.

A brüsszeli testület pénteki közleménye szerint arra a következtetésre jutott, hogy az ügylet nem kelt versenyjogi aggályt az Európai Gazdasági Térségben.

A közös vállalkozás platformot nyújt majd a szóban forgó márkáknak és kiadóházaknak digitális marketing- és hirdetési tevékenységeik támogatására Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban.

A közös cég a felhasználó beleegyezése esetén az ő mobil- vagy vezetékes hálózati előfizetéséből generálva létrehoz majd egy egyedi digitális kódot. A kód lehetővé teszi a márkák és a kiadók számára, hogy webhelyükön vagy alkalmazásukban azonosítsák a felhasználókat – anélkül, hogy az illetők valódi kilétét is megtudnák –, különböző csoportokba sorolják őket, és az általuk szolgáltatandó tartalmakat az így létrejött csoportok érdeklődéséhez igazítsák.

Piaci felmérése alapján az Európai Bizottság megállapította, hogy a bejelentett ügylet nem csökkenti jelentősen a versenyt a francia, a német, az olasz és a spanyol piacokon.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.