Lemezajánló: Sarah Coponat – Atlas

Lemezajánló: Sarah Coponat – Atlas

Habár nem rég kezdte zenei pályafutását, Sarah Coponat igen sokoldalú és termékeny zeneszerzőnek bizonyult, az Atlas című album immár az ötödik nagylemeze.

A francia zongorista elsősorban improvizációs online koncertjeiről vált ismertté. A klasszikus, progresszív, new age és romantikus dalokat felvonultató streamjeiben időnként a bátyja és az édesanyja is feltűnik, akik szintén mesterei a zongorának.

Sarah Coponat 2020-ban négy lemezzel is megörvendeztette rajongóit, és a sort 2021 őszén az Atlas című albummal folytatta.

Mivel káprázatos zongorajátékát sem énekkel, sem más hangszerekkel nem kíséri, így a rádiók következő slágerlistáit nem fogja uralni, de nem is ez a célja. Saját műfajában azonban rendkívül erős albumnak számít az Atlas.

A három részből álló címadó dallal együtt 13 szám alkotja a lemezt, és több mint 57 percen keresztül élvezhetjük a változatos virtuozitást. Az Atlas igazából egy fantáziavilág atlaszára utal, amit olyan dalcímek is alátámasztanak, mint a The Last Dynasty, a Kingdom of Giants vagy és a Devil’s Heart.

A lemez lényegében egy kerek egész, a zeneszámok sorrendje nem véletlenül lett így megalkotva. A zongorát kedvelők számára kellemes közel egy órát ajándékoz a zenész az album segítségével, hiszen Sarah játéka tökéletesen ötvözi a klasszikus zongorajátékot és a modernebb elemeket. Aki pedig az előadó improvizációs zenéjében is gyönyörködne, a Twitch-csatornáján keresztül követheti heti rendszerességgel tartott élő online koncertjeit.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.