A VAS AG debütált a Bécsi Értéktőzsde direkt plusz piacán

A VAS AG debütált a Bécsi Értéktőzsde direkt plusz piacán

December 12-én debütáltak a Bécsi Értéktőzsdén a fenntartható energiaforrásokra specializálódott osztrák vállalat, a VAS AG értékpapírjai.

A VAS AG vállalat a fenntartható hő- és villamosenergia-termeléshez szükséges szilárd tüzelőanyaggal működő erőművek teljes körű szállítójaként a klasszikus biomassza mellett a fahulladékra és az alternatív tüzelőanyagokra specializálódott. A cég székhelye az ausztriai Walsban található. A VAS részvényeivel naponta egyszer lehet kereskedni a Bécsi Értéktőzsdén (Wiener Börse), 13:30-kor árfolyam-megállapítással egybekötött aukción. Az elő kereskedés kezdetét a hagyományos tőzsdei csengetés jelezte.
 
A VAS több mint 30 éves tapasztalattal, innovatív megoldásokon keresztül hajtja végre energetikai fejlesztéseit. A tőzsdei bevezetés mérföldkő cégünk életében, amely teret biztosít a további fejlődésnek és újabb innovációknak a környezetvédelmi technológiák területén – nyilatkozta az ünnepélyes csengetést követően a VAS AG két igazgatósági tagja, Norbert Thurner és Lukas Thurner.

A Bécsi Értéktőzsde MTF programja 2019 óta szólítja meg a kis- és középvállalkozásokat és a bővülő startupokat a direkt piaccal és a direkt piac plusszal. Ez az első lépés alapot teremt a cégeknek a tőzsdei szerepléshez, további finanszírozás lehetőségeket nyitva számukra. Jelenleg 27 vállalatot jegyeznek a Bécsi Értéktőzsde belépő szintű szegmenseiben. A direkt plusz piacon a vállalatok széles skálája található meg olyan ágazatokban, mint az ipar, az egészségügy, az ingatlan, és a távközlés.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.