A VAS AG debütált a Bécsi Értéktőzsde direkt plusz piacán

A VAS AG debütált a Bécsi Értéktőzsde direkt plusz piacán

December 12-én debütáltak a Bécsi Értéktőzsdén a fenntartható energiaforrásokra specializálódott osztrák vállalat, a VAS AG értékpapírjai.

A VAS AG vállalat a fenntartható hő- és villamosenergia-termeléshez szükséges szilárd tüzelőanyaggal működő erőművek teljes körű szállítójaként a klasszikus biomassza mellett a fahulladékra és az alternatív tüzelőanyagokra specializálódott. A cég székhelye az ausztriai Walsban található. A VAS részvényeivel naponta egyszer lehet kereskedni a Bécsi Értéktőzsdén (Wiener Börse), 13:30-kor árfolyam-megállapítással egybekötött aukción. Az elő kereskedés kezdetét a hagyományos tőzsdei csengetés jelezte.
 
A VAS több mint 30 éves tapasztalattal, innovatív megoldásokon keresztül hajtja végre energetikai fejlesztéseit. A tőzsdei bevezetés mérföldkő cégünk életében, amely teret biztosít a további fejlődésnek és újabb innovációknak a környezetvédelmi technológiák területén – nyilatkozta az ünnepélyes csengetést követően a VAS AG két igazgatósági tagja, Norbert Thurner és Lukas Thurner.

A Bécsi Értéktőzsde MTF programja 2019 óta szólítja meg a kis- és középvállalkozásokat és a bővülő startupokat a direkt piaccal és a direkt piac plusszal. Ez az első lépés alapot teremt a cégeknek a tőzsdei szerepléshez, további finanszírozás lehetőségeket nyitva számukra. Jelenleg 27 vállalatot jegyeznek a Bécsi Értéktőzsde belépő szintű szegmenseiben. A direkt plusz piacon a vállalatok széles skálája található meg olyan ágazatokban, mint az ipar, az egészségügy, az ingatlan, és a távközlés.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.