Zeneajánló: Alessia Selini – Looking At The Moon

Zeneajánló: Alessia Selini – Looking At The Moon

Első lemezével örvendeztette meg rajongóit a pop-soul műfaj olasz üdvöskéje, Alessia Selini. A Looking At The Moon címet viselő album négy dalt tartalmaz, közte egy vadonatúj alkotást is.

Alessia Selini munkássága nem ismeretlen számunkra, a fiatal énekesnőt élő streamjei alkalmával fedeztük fel, ahol többek között saját dalait is bemutatja, melyeknek szövegét és zenéjét egyaránt ő maga írja. Az elmúlt egy évben három ilyen dalt is a közönség elé tárt, ezeket gyűjtötte most csokorba, és egészítette ki egy új alkotással. Így született meg négy számból álló első lemeze, a Looking At The Moon, melynek online premierjére november 19-én került sor.

A négy mű abban a sorrendben került fel az EP-re, amilyen időrendben Alessia publikálta őket.

A lemez a Happy Place című dallal indul.  hogy a címből is kiderül, egy boldog hely megtalálásáról szól, ami nem feltétlenül egy fizikai helyszínt jelent, ahogy a dalból is kiderül, egy szituáció vagy épp egy kiegyensúlyozott kapcsolat is megteremtheti. Habár az ifjú énekes-dalszerző első szerzeményéről beszélhetünk, mégis egy kész dalt kaptunk, tiszta énekkel és érzelmes zongorajátékkal.

A Time az időről, és annak lassításáról, megállításáról elmélkedik. A téma természetesen sokakat megszólít, hiszen napjaink rohanó, folyton változó világában talán egy kicsit mindenki szeretne néha megállni, és az ijesztő körforgáson kívülre kerülni. A kicsit lassabb dalhoz Alessia remek billentyűs kíséretet komponált a szöveg és zene szinte tökéletes összhangban van egymással, megnyugtató hatást kölcsönözve a melódiának.

Selini kisasszony azonban nemcsak a zongorával bánik jól, a könnyedebb és lazább hangvételű Busy With You romantikus témájú szövegét akusztikus gitárral kísérve teszi teljessé. Alessia tisztán csengő énekhangja ehhez a stílushoz is kiválóan illeszkedik, ráadásul a lemez leginkább fülbemászó dallamáról van szó.

A záró szám a Worth The Risk kicsit keményebb téma, mint a korábbiak, egy nehéz időszakot mutat be, amikor egy fájdalmas szerelmi csalódást követően nem könnyű újból a bizalom ösvényére lépni. A megrendítő szövegvilágot szomorkás zongoraakkordok nyomatékosítják.

A Looking At The Moon mind a 14 perce jól megkomponált alkotás. Alessia Selini énekhangjához remekül illeszkedik a zenei aláfestés, első lemeze alapján kijelenthetjük, hogy ígéretes pályafutás előtt áll a fiatal énekes-dalszerző.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.