Karácsonyi Kata ezüstérmes lett az ifjúsági sakk Eb-n

Karácsonyi Kata ezüstérmes lett az ifjúsági sakk Eb-n

Veretlenül zárt kontinenstornát produkálva állhatott fel a dobogó második fokára a Kőbánya SC 16 éves női FIDE-mestere.

Karácsonyi Kata ezüstérmet nyert az ifjúsági sakk Európa-bajnokságon Antalyában.

A korábbi U14-es világranglista-vezető ezúttal egy korosztállyal feljebb, a 16 éven aluliak között versenyzett, és lett második – közölte a Magyar Sakkszövetség.

Karácsonyi Kata veretlenül, az utolsó fordulóban a ranglistavezető orosz riválisát legyőzve szerezte meg az ezüstérmet. Partijai közül ötöt megnyert, négyben pedig remizett.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) részletes eredményközléséből kiderült, hogy a törökországi korosztályos kontinensviadalon 46 európai ország képviseletében több mint ezer ifjú sakkozó versengett különböző korcsoportokban. Antalyában húsz magyar fiatal próbált szerencsét, közülük Karácsonyi Kata mellett még egy játékos zárt a kilencfordulós viadalon a legjobb tízben: a 16 éven aluliak nyílt kategóriájában Pásztor Balázs 6,5 pontot gyűjtve hetedik lett a 103 fős mezőnyben.

A borítókép forrása: Unsplash
/

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.