Karácsonyi Kata ezüstérmes lett az ifjúsági sakk Eb-n

Karácsonyi Kata ezüstérmes lett az ifjúsági sakk Eb-n

Veretlenül zárt kontinenstornát produkálva állhatott fel a dobogó második fokára a Kőbánya SC 16 éves női FIDE-mestere.

Karácsonyi Kata ezüstérmet nyert az ifjúsági sakk Európa-bajnokságon Antalyában.

A korábbi U14-es vil��granglista-vezető ezúttal egy korosztállyal feljebb, a 16 éven aluliak között versenyzett, és lett második – közölte a Magyar Sakkszövetség.

Karácsonyi Kata veretlenül, az utolsó fordulóban a ranglistavezető orosz riválisát legyőzve szerezte meg az ezüstérmet. Partijai közül ötöt megnyert, négyben pedig remizett.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) részletes eredményközléséből kiderült, hogy a törökországi korosztályos kontinensviadalon 46 európai ország képviseletében több mint ezer ifjú sakkozó versengett különböző korcsoportokban. Antalyában húsz magyar fiatal próbált szerencsét, közülük Karácsonyi Kata mellett még egy játékos zárt a kilencfordulós viadalon a legjobb tízben: a 16 éven aluliak nyílt kategóriájában Pásztor Balázs 6,5 pontot gyűjtve hetedik lett a 103 fős mezőnyben.

/ A borítókép forrása: Unsplash

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.