Karácsonyi Kata ezüstérmes lett az ifjúsági sakk Eb-n

Karácsonyi Kata ezüstérmes lett az ifjúsági sakk Eb-n

Veretlenül zárt kontinenstornát produkálva állhatott fel a dobogó második fokára a Kőbánya SC 16 éves női FIDE-mestere.

Karácsonyi Kata ezüstérmet nyert az ifjúsági sakk Európa-bajnokságon Antalyában.

A korábbi U14-es vil��granglista-vezető ezúttal egy korosztállyal feljebb, a 16 éven aluliak között versenyzett, és lett második – közölte a Magyar Sakkszövetség.

Karácsonyi Kata veretlenül, az utolsó fordulóban a ranglistavezető orosz riválisát legyőzve szerezte meg az ezüstérmet. Partijai közül ötöt megnyert, négyben pedig remizett.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) részletes eredményközléséből kiderült, hogy a törökországi korosztályos kontinensviadalon 46 európai ország képviseletében több mint ezer ifjú sakkozó versengett különböző korcsoportokban. Antalyában húsz magyar fiatal próbált szerencsét, közülük Karácsonyi Kata mellett még egy játékos zárt a kilencfordulós viadalon a legjobb tízben: a 16 éven aluliak nyílt kategóriájában Pásztor Balázs 6,5 pontot gyűjtve hetedik lett a 103 fős mezőnyben.

/ A borítókép forrása: Unsplash

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

A görög Olympiakosz elleni Konferencia-liga playoff jelentette a végállomás a Ferencváros labdarúgócsapata számára, miután az athéni meccs utána a Groupama Arénában rendezett visszavágón is 1-0-ás vereséget szenvedett.