Aissa Laidouni képviseli az NB1-et Katarban

Aissa Laidouni képviseli az NB1-et Katarban

A Ferencváros tunéziai középpályása is tagja lett hazája szűkített keretének, így ott lesz a november 20-án kezdődő labdarúgó világbajnokságon.

Aissa Laidouni is tagja lesz a tunéziai válogatott keretének a jövő vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon, amire klubjánál, a Ferencvárosnál is büszkék.

Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója elmondta, hogy várható volt játékosuk meghívása a vb-keretbe, miként az is, hogy a tunéziai együttes kezdőcsapatában jut majd szerephez a vb-n is, hiszen a közelmúltban rendre ott kapott lehetőséget. Kiemelte, hogy Laidouni vb-részvétele közös siker a játékosnak és a klubnak.

Természetesen a pályán neki kell teljesítenie, de a Ferencváros az ő kiválasztásával, szerződtetésével, képzésével, versenyeztetésével sokat tudott hozzátenni ahhoz, hogy most egy ilyen tornán részt vehet – mondta. A sportvezető hangsúlyozta, Laidouni története a francia harmadosztályból indulva kicsit meseszerűen alakul. Hozzátette: amennyiben a vb-n jól teljesít, akkor az eddigieknél is nagyobb érdeklődés lehet iránta más klubok részéről, és az értéke is megnőhet.

Az is a labdarúgás része, hogy egy ilyen esemény után, és egy olyan időszak után, amit ő produkált a Fradival, valamint a tunéziai válogatottal, vannak, illetve lesznek érdeklődők. Amennyiben olyan helyzet áll elő, hogy konkrétumokról kell elgondolkodni, az is benne lehet a pakliban, hogy adott esetben valamikor egy játékos távozik tőlünk. De ez a labdarúgás rendje, úgyhogy akkor beigazolódna az a folyamat, amit a Fradinál ez elmúlt években tettünk-teszünk, azaz közösen sikeresnek lenni, a játékosokat pedig új szintre juttatni – mondta.

Tunézia hatodszor jutott ki a vb-re, ahol a D csoportban a címvédő Franciaország mellett Ausztrália és Dánia lesz az ellenfele.

Volt rá esély, hogy a Ferencváros Európa-ligában csoportgyőzelmet szerző csapatából három játékos is pályára léphessen Katarban, azonban az utolsó keretszűkítésnél kimaradtak Marokkó vb-keretéből a Mmaee testvérek, a tízszeres válogatott védő, Samy Mmaee, és a tizenkét válogatott meccsén négy gólt szerző öccse, a csatár Ryan Mmaee is. (Érdekesség, hogy utánpótlásszinten mindketten a belga válogatottban szerepeltek.)

NB1-es futballistaként legutóbb Muhamed Besic léphetett pályára világbajnokságon. Az akkor a Fradiban játszó bosnyák védő 2014-ben Brazíliában járt a vb-n. A torna után eligazolt az FTC-ből az angol Evertonhoz, végül 2021-ben lett újra a zöld-fehérek játékosa.

/ A borítókép forrása: Illyés Tibor / MTI

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.