A vártnál hamarabb érkezhet Szlovákiába az új vasúttársaság

A vártnál hamarabb érkezhet Szlovákiába az új vasúttársaság

A cseh Leo Express az eredeti tervek szerint 2023 végétől indítaná el járatait Pozsony és Észak-Komárom között, azonban szándék mutatkozik a korábbi kezdésre.

2023 vége előtt beléphet a szlovákiai piacra a Leo Express cseh vasúttársaság – jelentette be csütörtökön Andrej Doležal szlovák közlekedési miniszter.

A Leo Express fogja szállítani az utasokat a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom (Bratislava-Komárno) vasútvonalon, legkésőbb 2023. december 10-től, egészen 2032 decemberéig. Doležal szerint a szerződést jelenleg véleményezik és szeretnék minél hamarabb aláírni.

A tárcavezető elmondta azt is, hogy felkészülnek arra a lehetőségre, hogy a Leo Express az eredetileg tervezett időponthoz képest hamarabb átveszi a szakaszt, ha mindent sikerül egyeztetni.

Ők is nyitottak erre, mi is nyitottak vagyunk. Szeretnénk, ha minél hamarabb a Leo Express új szerelvényei közlekednének a vonalon – tette hozzá a miniszter.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.