Zeneajánló: Gillian Hayek – Turn Around

Zeneajánló: Gillian Hayek – Turn Around

A napokban bukkantunk rá a kanadai rocker hölgy, Gillian Hayek bemutatkozó dalára. A Turn Around egy lendületes alkotás, helyenként egy kis zúzással fűszerezve.

A kanadai énekes-dalszerző Gillian Hayek Winnipegben él, és számos hangszeren remekül feltalálja magát. Ugyan több zenei stílusban is otthonosan mozog, saját bevallása szerint is a rock áll legközelebb a szívéhez.

Ennek ékes bizonyítékát képezi első saját dala, a Turn Around. Bár mi csak a közelmúltban fedeztük fel munkásságát, a bemutatkozó dal már két évvel ezelőtt megjelent. A most 24 éves előadó a szám szövegét és zenéjét is maga írta.

A rockos stílus jó választás volt részéről, a műfaj passzol Gillian hangszínéhez. A szöveg nem bonyolult, de tartalmas, a refrén igencsak fülbemászó. Az ének a lendületes, helyenként kicsit pörgős zenével kellemes összhangot alkot.

Több, korábban a GazMagon szintén bemutatott előadóhoz hasonlóan Gillian Hayek is rendszeresen tart online streameket Twitch-csatornáján.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.