Új szolgáltatást vezet be az Országos Vérellátó Szolgálat

Új szolgáltatást vezet be az Országos Vérellátó Szolgálat

Egy egyszerű módszerrel megkönnyítik a potenciális donorok dolgát.

Új szolgáltatást vezet be az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), a következő véradás lehető legkorábbi időpontjáról tájékoztatja a véradókat e-mailben.

Az OVSZ csütörtökön közleményében azt írta, hogy két véradás között legalább 56 napnak kell eltelnie a szervezet regenerálódása érdekében. Az új szolgáltatás keretében a szervezet emlékeztető e-mailt küld arról, hogy letelt a kötelező kivárási idő, és az értesítés napjától a donor újra jelentkezhet véradásra. Az üzenet automatikusan e-mailben érkezik.

A vérellátó abban bízik, hogy új szolgáltatása elnyeri a véradók tetszését, és a segítségével több donor keresi fel újra a véradási helyszíneket, lehetőségeket.

Egy éven belül a férfiak legfeljebb ötször, a nők négyszer adhatnak vért.

Forrás: MTI

 

Januárhoz képest 8 százalékkal több hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Az eladó lakások és házak kínálata 146 ezerre bővült. Országrészenként eltérő mértékű az emelkedés.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.