Új szolgáltatást vezet be az Országos Vérellátó Szolgálat

Új szolgáltatást vezet be az Országos Vérellátó Szolgálat

Egy egyszerű módszerrel megkönnyítik a potenciális donorok dolgát.

Új szolgáltatást vezet be az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), a következő véradás lehető legkorábbi időpontjáról tájékoztatja a véradókat e-mailben.

Az OVSZ csütörtökön közleményében azt írta, hogy két véradás között legalább 56 napnak kell eltelnie a szervezet regenerálódása érdekében. Az új szolgáltatás keretében a szervezet emlékeztető e-mailt küld arról, hogy letelt a kötelező kivárási idő, és az értesítés napjától a donor újra jelentkezhet véradásra. Az üzenet automatikusan e-mailben érkezik.

A vérellátó abban bízik, hogy új szolgáltatása elnyeri a véradók tetszését, és a segítségével több donor keresi fel újra a véradási helyszíneket, lehetőségeket.

Egy éven belül a férfiak legfeljebb ötször, a nők négyszer adhatnak vért.

Forrás: MTI

 

A Volánbusz évről évre kiemelt figyelmet fordít a télre történő felkészülésre. Erre nagy szükség is van, mivel megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell, de egy közszolgáltatónak maximálisan.

Új stratégiát próbál ki a városi galambokkal szemben az osztrák főváros: ellenőrzött körülmények közé tereli őket, hogy könnyebben tudják szabályozni a populációt. A beteg madarakat kezelik, hogy javuljon az állomány egészségi állapota.