Magyarországon is egyre népszerűbb a Halloween

Magyarországon is egyre népszerűbb a Halloween

A kelta hagyományokra építő, főleg az angolszász országokban megtartott ünnep világszerte elterjedt mára, így Magyarországon is egyre több helyen megjelennek a töklámpások.

Számos olyan nevezetes nyugati hagyomány van, amely napjainkban már Magyarországon is egyre népszerűbbé válik. Sokan szeretnek Halloween által inspirált rendezvényekre járni, hiszen nemcsak a házibulik, hanem a nagyobb klubok és bárok tematikus partijai is egyre több ember figyelmét keltik fel. A Viber új Halloween Lencséi és a legújabb, kísérteties és ijesztő matricacsomag és üdvözlőkártyák is egyaránt használhatók a csoportos beszélgetésekben az események megszervezésére, valamint a legjobb és legszórakoztatóbb bulis emlékek egymással való megosztására is.

A techcég által készített felmérés alapján a Halloween ugyan megosztó a válaszadók körében, viszont egyre népszerűbb, és sokan ünneplik az országban. Közkedvelt halloweeni aktivitás a tökfaragás – számos boltban és üzletben elérhetők olyan tökök, amelyeket kifejezetten az ünnepi mókához ajánljanak, mert ezekből lehet a legötletesebb és legijesztőbb figurákat faragni. A tematikus események is egyre több embert vonzanak, a sokan szívesen mennek olyan bulikba, amelyekben ajánlott a jelmezbe öltözés. Érdekesség, hogy nem a horrorkarakterek és az ijesztő figurák, hanem az aranyosabb, lazább öltözékek és a mesefigura jelmezek a népszerűbb választások. Persze a szuperhősökről és a szupergonoszokról sem feledkezhetünk meg, minden évben klasszikus választások.

A kísérteties október és a Halloween ünneplésének alkalmából a Viber új, tematikus lencséket hozott létre az üzenetküldő alkalmazásban. Emellett az új, Halloween témájú matricákkal még színesebbé tehetők a beszélgetések, a Halloween kvíznek köszönhetően pedig mindenki számos érdekességet megismerhet a népszerű nyugati tradícióról.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.