Zeneajánló: Cserihanna – Zsiráfhát

Zeneajánló: Cserihanna – Zsiráfhát

Szólókarrierbe kezdett a közelmúltban feloszlott CseRihannák zenekar egykori frontembere. Cserihanna debütáló dala és a hozzá készült videoklip pénteken jelent meg, és már elérhető a különféle online platformokon.

A CseRihannák zenekart pár évvel ezelőtt az Ördögkatlan Fesztiválon hallottuk először, ahova mi is visszatérő vendégek vagyunk. A kellemes, de nem beazonosítható stílusú zenét (népzenés, popos, akusztikus és elektronikus hangzások egyaránt felfedezhetők benne) játszó bandát a Katlanok mellett észak-komáromi koncertükön is volt alkalmunk meghallgatni. Nemrég azonban végleg különváltak a csapat útjai.

A zenéléstől szerencsére nem mindenki szakadt el, a korábbi frontember, Cseri Hanna október közepén jelentkezett cserihanna néven elindított szólókarrierje első dalával, amelyhez videoklip is készült.

A Zsiráfhát egy kapcsolat végének, és az ehhez köthető szerelmi csalódásnak a problematikáját tárjai elénk, (ön)ironikus, humoros és ötletes mondatok formájában. Már csak a nem mindennapi szövege miatt is érdemes meghallgatni a dalt. A zenei világban ugyan fellelhető a korábbi CseRihannák-vonal is, de jól látszik, hogy már egy új, másik projektnek vagyunk szem- és fültanúi.

A dalhoz készül videoklip szintén ötletes alkotás, a retro hangulatú képsorokon az ifjú énekesnő rendezőként és szereplőként párhuzamosan megjelenik, ami frappáns módon mutatja be azt, hogy egy kapcsolatban, és annak lezárásakor ebbe a két szerepkörbe kerülhetünk, akár egyszerre is.

Cserihanna szólókarrierjének bemutatkozó dala fülbemászóra és ütősre sikerült. Nem lennénk meglepve, ha hamarosan érkezne folytatás. Mi mindenesetre várni fogjuk.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.