Zeneajánló: Cserihanna – Zsiráfhát

Zeneajánló: Cserihanna – Zsiráfhát

Szólókarrierbe kezdett a közelmúltban feloszlott CseRihannák zenekar egykori frontembere. Cserihanna debütáló dala és a hozzá készült videoklip pénteken jelent meg, és már elérhető a különféle online platformokon.

A CseRihannák zenekart pár évvel ezelőtt az Ördögkatlan Fesztiválon hallottuk először, ahova mi is visszatérő vendégek vagyunk. A kellemes, de nem beazonosítható stílusú zenét (népzenés, popos, akusztikus és elektronikus hangzások egyaránt felfedezhetők benne) játszó bandát a Katlanok mellett észak-komáromi koncertükön is volt alkalmunk meghallgatni. Nemrég azonban végleg különváltak a csapat útjai.

A zenéléstől szerencsére nem mindenki szakadt el, a korábbi frontember, Cseri Hanna október közepén jelentkezett cserihanna néven elindított szólókarrierje első dalával, amelyhez videoklip is készült.

A Zsiráfhát egy kapcsolat végének, és az ehhez köthető szerelmi csalódásnak a problematikáját tárjai elénk, (ön)ironikus, humoros és ötletes mondatok formájában. Már csak a nem mindennapi szövege miatt is érdemes meghallgatni a dalt. A zenei világban ugyan fellelhető a korábbi CseRihannák-vonal is, de jól látszik, hogy már egy új, másik projektnek vagyunk szem- és fültanúi.

A dalhoz készül videoklip szintén ötletes alkotás, a retro hangulatú képsorokon az ifjú énekesnő rendezőként és szereplőként párhuzamosan megjelenik, ami frappáns módon mutatja be azt, hogy egy kapcsolatban, és annak lezárásakor ebbe a két szerepkörbe kerülhetünk, akár egyszerre is.

Cserihanna szólókarrierjének bemutatkozó dala fülbemászóra és ütősre sikerült. Nem lennénk meglepve, ha hamarosan érkezne folytatás. Mi mindenesetre várni fogjuk.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.