Zeneajánló: Alessia Selini – Time

Zeneajánló: Alessia Selini – Time

Néhány héttel ezelőtt jelentkezett új dallal a pop-soul műfaj feltörekvő tehetsége, Alessia Selini. A Time című dal időtálló szöveggel és érzelmes zongorajátékkal szólítja meg a hallgatót.

A hazai közönség számára minden bizonnyal még nem cseng ismerősen Alessia Selini neve, a fiatal olasz énekesnő ugyanis mindössze a második dalát publikálta július végén.

Mindez azonban nem érződik a Time című szerzeményen, a kezdeti szárnypróbálgatások helyett egyből egy érett, letisztult dalt kaptunk Alessiától. Énekhangja remekül passzol a lassabb dalhoz és tartalmas mondanivalójához.

A Time az időről, és annak lassításáról, megállításáról elmélkedik. A téma természetesen sokakat megszólít, hiszen napjaink rohanó, folyton változó világában talán egy kicsit mindenki szeretne néha megállni, és az ijesztő körforgáson kívülre kerülni. És közben például hallgatni a milánói hölgy zongorajátékát is, Alessia ugyanis remek billentyűs kíséretet komponált a dalhoz, szöveg és zene szinte tökéletes összhangban van egymással, megnyugtató hatást kölcsönözve a melódiának.

Selini kisasszony saját bevallása szerint már dolgozik következő dalain, minket pedig már meg is győzött a tehetséges énekes-dalszerző, hogy érdemes figyelemmel kísérnünk jövőbeli munkásságát is.

Hirdetés

Összetartunk, hogy senki se fázzon – ez is lehetne a mottója Bécs energiatakarékossági tervének, amely a napokban készült el. Az osztrák fővárosban szisztematikus intézkedésekkel csökkentik az energiafelhasználást és gyorsítják fel a megújuló energiahordozókra való átállást.

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Kecskemét–Szeged vasútvonalon, az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig. A fővárost és több megyeszékhelyet összekötő vonalon október elsejével indul a fedélzeti vendéglátás is a járatokon.

Október 1-jétől a Decathlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek, a márka ezek forgalmazását megszünteti. A polcokról lekerülő, nem értékesített mintegy 20000 darab PET palackos italt az áruházlánc jótékonysági célra ajánlja fel.

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő kőoroszlánok talapzatai, és régi fényében pompázik majd a „Széchenyi Lánczhíd” felirat is, amely újra felkerül a talapzatokra. A hídpályát a tervek szerint idén decemberben visszaadják a forgalomnak.