Az új tanév előtt is nagy az érdeklődés a diákhitel-termékek iránt

Az új tanév előtt is nagy az érdeklődés a diákhitel-termékek iránt

Óriási az érdeklődés a Diákhitel Plusz iránt, melyet szeptember 30-ig igényelhetnek a felsőoktatásban részt vevő hallgatók. A szabad felhasználású, kamatmentes termék egyszeri, 500 ezer forintot jelent az igénylőnek.

A kormány korábbi döntése alapján 2022. szeptember 30-ig meghosszabbításra került a szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusz igénylési határideje. A pandémia miatt bevezetett, az átmeneti pénzügyi nehézséggel szembesülő hallgatók megsegítését szolgáló termék most is óriási népszerűségnek örvend a hallgatók körében.

Tovűbbra is népszerű a piacokon tapasztalható hozamemelkedések ellenére is kedvező kamatozásúnak számító, szabad felhasználású Diákhitel1, valamint szintén igényelhető a felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2.

A kormány korábbi döntése alapján tanulmányi hónaponként a Diákhitel1 akár 150 ezer forintig is igényelhető, ezáltal évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz juthatnak a hallgatók. A Diákhitel1 megkötések nélkül költhető bármire, ahogyan a Diákhitel Plusz is.

A diákhiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra. Ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel tartozást elengedi a Diákhitel Központ. Adataik szerint közel négy év alatt mintegy 7000 édesanyának tudtak ezeknek a kedvezményeknek a segítségével több mint 6 milliárd forint értékben elengedni a tartozását.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.