Pénteken rajtol a sakkolimpia

Pénteken rajtol a sakkolimpia

Az Indiában található Chennai városa ad otthont a 44. Sakkolimpiának. A verseny pénteken kezdődik, és augusztus 10-ig tart. A férfiak és a nők mezőnyében is szurkolhatunk magyar csapatnak.

A férfiak és a nők versenyében is a legjobb tízbe kerülést célozza meg a magyar válogatott az Indiában rendezendő 44. Sakkolimpián. A sportág legrangosabb megmérettetésének eredetileg Oroszország lett volna a házigazdája, azonban az orosz-ukrán háború kirobbantása miatt a rendezéstől, és a részvételtől is eltiltották az oroszokat. Ezzel mindkét nem esetében egy végső győzelemre is esélyes csapat marad távol a versenytől.

A magyar csapat is foghíjas lesz, az országot váltó, és hamarosan román színekben versenyző Rapport Richárd mellett Lékó Péter és Almási Zoltán sem ül asztalhoz. Az utolsó pillanatban pedig koronavírus-fertőzés miatt Gledura Benjámin is kikerült a csapatból, az ő helyét a szövetségi kapitány, Ács Péter veszi át.

A következő, 2024-es sakkolimpia házigazdája Budapest lesz.

Az augusztus 10-ig tartó sakkolimpián résztvevő magyar csapatok összeállítása:

Nők:
Hoang Thanh Trang, Gara Tícia, Gaál Zsóka, Lázárné Vajda Szidónia, Terbe Julianna
Szövetségi kapitány: Papp Gábor

Férfiak:
Ács Péter, Bánusz Tamás, Berkes Ferenc, Erdős Viktor, Kántor Gergely
Szövetségi kapitány: Ács Péter

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.