Kevin Constantine lett a férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya

Kevin Constantine lett a férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya

Rutinos amerikai szakember irányíthatja a 2023-as A csoportos világbajnokságon a magyar nemzeti csapatot.

Kevin Constantine-t nevezte ki a férfiválogatott szövetségi kapitányának a Magyar Jégkorong Szövetség. Szerződése a következő két idényre szól, további egy szezonra vonatkozó opcióval. A 63 éves amerikai szakvezető a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője is marad, a két feladatot egyszerre látja el.

Azt szeretném, hogy amikor a szurkolók eljönnek a meccseinkre, azt érezzék, hogy a játékosoknak fontos a válogatott, dolgozni, küzdeni akarnak. Nem ígérhetek győzelmeket vagy eredményeket, de remélem, hogy lesz részünk győzelemben, és el is hisszük, hogy képesek vagyunk nyerni. Bízom abban, hogy olyan játékosaink vannak, akiket csapattá lehet formálni, és aki lát minket, azt mondja: ez a csapat nagyon keményen dolgozik, nagyon is versenyképes, csapatként küzd, szereti a játékot, a játékosok szeretnek együtt jégkorongozni – nyilatkozta a kinevezést követően Kevin Constantine, aki már el is kezdte a korábbi meccsfelvételek elemzését.

Célja, hogy szövetségi kapitányi megbízatása alatt a magyar jégkorong minden szintjén előrelépés történjen. Bízom abban, hogy a tapasztalatomat, a tudásomat átadhatom más edzőknek, akiken keresztül eljut ez a játékosokhoz is. Szeretném azt megvalósítani, hogy a magyar jégkorong erősebb és jobb lesz, mint amikor elkezdtem a munkát.

Kevin Constantine az NHL-ben volt a San Jose, a Pittsburgh és a New Jersey főedzője is, olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Jaromir Jagr, Igor Larionov, Jarome Iginla, Martin Brodeur vagy Scott Niedermayer. Később a francia, a svájci és a lengyel ligában, valamint Dél-Koreában is vállalt feladatot. 2021 nyarán vette át a fehérváriak irányítását, és a csapattal történelmi eredményt elérve az osztrák bázisú liga, az ICEHL döntőig jutott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, vezető részvényeinek felemás időszaka ellenére, ismét pluszban zárta a heti kereskedést.