A következő szezonból is kizárta az orosz és fehérorosz csapatokat az EHF

A következő szezonból is kizárta az orosz és fehérorosz csapatokat az EHF

Az orosz-ukrán háború miatt már az idei szezon közben kizárták az orosz és fehérorosz klubokat és válogatottakat. Ez a helyzet még legalább egy évig fennáll majd.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) az ukrajnai háború miatt a következő szezonban sem engedi indulni az orosz és fehérorosz klubcsapatokat és válogatottakat.

Az EHF végrehajtó bizottsága február 28-án határozott úgy, hogy az orosz és belorusz csapatok részvételét határozatlan időre felfüggeszti a szervezet égisze alatt zajló versenyeken.

Az ítélet miatt az orosz sportági szövetség március 23-án panaszt nyújtott be az EHF illetékes testületéhez.

A kontinentális szövetség vezetésének pénteki, kölni ülésén tervezték az esetleges visszafogadás kérdését megvitatni, ám végül későbbi időpontra halasztották a döntést. Vasárnap aztán Michael Wiederer EHF-elnök egy szűkkörű sajtóbeszélgetésen vonakodva ugyan, de egyértelműen elismerte: az európai sorozatok továbbra is oroszok és a fehéroroszok nélkül zajlanak majd.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.