Magyar startupok mutatkoztak be a színvonalas szakmai kiállításon Grazban

Magyar startupok mutatkoztak be a színvonalas szakmai kiállításon Grazban

A Startup Campus és a Budapest Central European Accelerator négy magyar innovatív vállalkozásnak is megjelenési lehetőséget biztosított Grazban az egyik legnagyobb technológiai és networking eseményén, a Fifteen Seconds Fesztiválon.

A Fifteen Seconds globális platformjának koncepcióját 2014-ben hozták létre, mely az üzlet, az innováció és a kreativitás metszetében az alapítás óta több mint 20,000 gondolkodót és alkotót hozott össze Grazban. A projekt célja, hogy minden kíváncsi elmét felszólítson, hogy megossza tudását, pozitív változást hozzon létre és alakítsa a jövőt.

2022-ben 10 fő témát ölelt körül a rendezvény, mely témákban 150 nemzetközi előadó osztotta meg gondolatait. Olyan, szakmailag kimagasló vendégek léptek színpadra, mint Maria Mileder, a Paypal Nemzetközi Innovációs vezetője, Marcus Collins, a Wieden+Kennedy Stratégiai vezetője, Michelle Morrison, a Twitter Stratégiai és Operációs Vezetője, Ines Jaibi, a DIOR Vezető UX/UI tervezője, vagy Trunk Tamás, újgenerációs márkaszakértő.

A központi témák a körkörös gazdaság, az okos város, növény alapúság, női vezetőség, green tech, egyetemes design, mobilitás, web3, nemsemleges életmód, illetve a közösségi hálózatok voltak.

Az idei, Grazban megrendezett fesztiválon a Hiventures portfóliójába tartozó Respray Solutions, ALPHA, Makersmarket.xyz és Intech Studio innovatív vállalkozások kaptak kiállítási lehetőséget.

  • A Respray újratölthető fújós dezodor megoldást nyújt kozmetikai termékeket gyártó FMCG vállalatoknak. Ez a megoldás egy újratölthető dezodoros palackból és egy újratöltő automatából áll. Az automaták drogériákban, illetve szupermarketekben lesznek kihelyezve, ahol a vásárlók feltölthetik velük kiürült palackjaikat, majd a feltöltést a többi termékkel együtt a kasszánál fizethetik ki.
  • Az ARTEMIS a femtech (female tech) piacon egyedülálló megoldásként egy olyan ruhát mutatott be a fesztiválon, amelynek viselése csökkenti a menstruációs fájdalmakat. A fájdalomcsillapító és görcsoldó tabletták helyett a ruhába beépített hőszabályozással és mikrorezgésekkel enyhíti a menstruációs gyötrelmeket.
  • A Makersmarket.xyz két projektje került bemutatásra az eseményen; egy alumínium habból készült, méretre állítható szekrénycsalád, illetve egy saját mintával rendelhető falburkolati rendszer. A szekrénycsalád egy viszonylag új anyag, a habosított alumínium innovatív felhasználásával és újragondolásával született, a falburkolati panelek pedig egy KRION nevű, rendkívül sokoldalú burkolati anyag megmunkálásával készülnek.
  • Az Intech Studio csapata kreatív szoftver vezérlési megoldásokat fejleszt. Ahol tekerhető, forgatható vagy nyomható kezelő felületi elemek vannak, ott termékük, a Grid segít a hatékony munkavégzésben. Megoldásuk egy moduláris hardver és szoftver komponensből áll.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.