Vonatbaleset történt Szlovákiában, hetvenöten megsérültek

Vonatbaleset történt Szlovákiában, hetvenöten megsérültek

Egy súlyos és több tucat könnyebb sérültje van a szlovákiai vonatbalesetnek, melyben mozdony és személyvonat ütközött össze péntek este a Zsolnai kerületben.

Mozdony ütközött álló személyvonatnak pénteken este Szlovákiában a Ruttka-Várna vonalon, a Zsolnai kerületben, 75-en megsérültek – adták hírül szlovák médiaforrások.

A baleset tényét több hivatalos forrás is megerősítette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek, köztük a szlovák közlekedési minisztérium és az állami vasúttársaság is.

A TASR a szlovák egészségügyi minisztérium és a rendőrség hivatalos közlésére hivatkozva azt írta: az előzetes közlésekkel ellentétben a balesetnek nincs halálos áldozata.

A balesetnek hivatalos közlés szerint egy súlyos és 74 könnyebb sérültje van. Többségüket a helyszínen látták el, 34 sérültet szállítottak a közeli kórházakba, Túrócszentmártonba, Zsolnára, Rózsahegyre, Alsó Kubínba és Vágbesztercére.

A rendőrség a balesetre reagálva felhívást tett közzé a közösségi médiában, hogy az autósok kerüljék el a baleset helyszínét az észak-szlovákiai Sztrecsény térségében, megkönnyítve ezzel a tűzoltók és mentők hozzáférését.

A rendőrség közlése szerint az érintett vasúti szakaszon nem sokkal este tizenegy óra előtt újraindították a forgalmat.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.