Újraválasztotta elnökét a Magyar Snowboard Szövetség

Újraválasztotta elnökét a Magyar Snowboard Szövetség

A történelmi olimpiai szereplés után újabb ciklusra szavazott bizalmat elnökének, Bécsy Balázsnak a Magyar Snowboard Szövetség

Bécsy Balázst szerdán újra megválasztották a Magyar Snowboard Szövetség elnöki posztjára.

A szövetség tájékoztatása szerint a tisztújító közgyűlésen Bécsy újraválasztása mellett 24 év után leköszönt Bordács Miklós ügyvezető elnök. Feladatait az új alapszabály értelmében jövőben az elnök és Némethné Harmat Rózsa főtitkár fogja ellátni.

Az új elnökség célja a sportolók olimpiai világranglistára segítése több szakágban is. A sajtóközlemény szerint hazánk első, és eddig egyetlen olimpikonja Kozuback Kamilla és Fricz Botond a freestyle, Vincze Zsófia pedig a snowboard cross szakágban indulhat a 2022/23-as világkupa-sorozatban.

Az elnökség kiemelt célként jelölte meg az utánpótlás és a hazai rendezésű versenyek további fejlesztését, illetve a hódeszkázás verseny- és rekreációs célú népszerűsítését.

Nagy erővel folyik a kerékpárutak építése az osztrák fővárosban, hiszen nagy az igény rájuk. Idén májusban ugyanis rekordot döntött a kerékpárosok száma a bécsi utakon, a különböző helyszíneken elhelyezett forgalomszámlálók 33 százalékkal több biciklistát észleltek tavaly májushoz képest.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és az E.ON hálózatos szakemberei példaértékű összefogásának köszönhetően rekordidőn belül madárvédelmi burkolat került a villanyoszlopokra. A hamvas rétihéja hazánkban fokozottan védett madárfaj, költőállománya mindössze 45-60 pár.