Hatalmas érdeklődés övezte az első magyar decentralizált kriptotőzsde indulását

Hatalmas érdeklődés övezte az első magyar decentralizált kriptotőzsde indulását

Az első, decentralizált alapon működő magyar kriptotőzsde a közelmúltban váratlanul nagy forgalommal startolt el a piacon, ezzel is felkeltve a vevők érdeklődését.

Decentralizált, azaz központi szereplő nélküli kriptotőzsdét indított a leghíresebb magyar digitális pénz, a Hungarian Vizsla Inu (HVI) csapata. A VizslaSwap nevű új felületen végig a felhasználók birtokában maradnak az ott használt kriptovaluták, senki más nem rendelkezhet felettük. Mint kiderült, már az első napokban többszázezer dollár került elhelyezésre a poolokban, a VizslaSwap token piaci értéke pedig hamar meghaladta a félmilliárd forintot.

Nem egy bizonyos szervezet kezeli az emberek pénzét. A decentralizált tőzsdén nincs központi szereplő, akinek fennhatósága lenne a kriptovaluták felett. Itt végig az emberek kezében van a saját kriptovalutájuk – mutatta be a tőzsdét Pálmay Dániel, a VizslaSwap megalkotója, aki arról is beszélt, hogy véleménye szerint a magyarok mennyire nyitottak a kriptopiacra.

Ahogy az egész világ, úgy a magyarok is érdeklődően állnak a dologhoz. Friss projektekben gondolkodnak, melyekben rugalmasan, még ha “kicsiben” is, de részt tudnak, és akarnak venni. Kereskedni bármilyen valutával lehet, amit a BNB Smart Chain rendszer támogat, stakelni (egy olyan folyamat, amely során a felhasználó a kriptovaluta tárcájában lévő eszközeinek egy részét zárolja, hogy ezzel a proof-of-stake blokklánc hálózat működését támogathassa) viszont csak azokat, akiket listázunk. Egyenlőre csak a partnertokenek ezek, de már jelentkeztek páran, hogy szeretnének listázódni. Célunk, hogy elérjük az ApeSwap, vagy a ShibaSwap szintjét. Ők hasonló módon indultak, mint mi, tehát reális a vágyunk, főleg mivel Közép-Európában egyediek vagyunk – részletezte a szakember.

Bányászgépek nélkül is lehet bányászni a kriptókat

A jövőnek tekintik a bányászgépmentes működést, amivel jelenleg Ethereumot és LiteCoint is lehet már bányászni a VizslaSwap Tokennel. Nem hiába híjuk bányászatnak, hiszen itt is blokkjutalmakra tehetünk szert és ami különösen érdekes, hogy jelenleg jobban megéri, mint a hagyományos módon.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.