Tovább támogatja a háború menekültjeit a Wizz Air

Tovább támogatja a háború menekültjeit a Wizz Air

A Wizz Air bejelentette, hogy a Choose Love, a The Shapiro Foundation, a The Steve Morgan Foundation és az USPUK nonprofit alapítvánnyal együttműködve 10000 ingyen repülőjegyet ajánlanak fel az Ukrajnából menekülők számára.

A közös kezdeményezés most hétvégén indul: május 14-től június 15-ig 10 000 ingyen repülőjegy lesz elérhető az Ukrajnából elmenekülők számára. A program hivatalos megnyitójára a London-Luton Repülőtéren kerül sor, ahol a Wizz Air és az alapítványok képviselői, valamint az Egyesült Királyság kormánya közösen fogadnak kettő repülőgépet, amelyen ukrajnai menekültek utaznak. A Krakkóból és Varsóból érkező járatokon utazók a landolást követően találkozhatnak az egyesült királyságbéli támogatókkal.

A program fő célja, hogy ebben a válságos időszakban költségmentes utazást biztosítson az Ukrajnából menekülők számára. A Wizz Air elkötelezett abban is, hogy támogassa az Egyesült Királyság „Homes for Ukraine” projektjét, mely letelepedést kínál az országban. Május 5-ig bezárólag az Egyesült Királyság kormánya több mint 95 000 vízumot adott ki ukránok számára a program keretében.  Már több mint 37 ezren meg is érkeztek az Egyesült Királyságba, ez az új kezdeményezés pedig lehetővé teszi, hogy az elkövetkező hetekben még több ukrán család tudjon élni a lehetőséggel.

A Wizz Air térítésmentes jegyei összesen 61 útvonalon érhetők el, amelyeket a légitársaság Bulgáriából, Magyarországról, Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából üzemeltet az Egyesült Királyságba, és személyenként egy kézipoggyászt és egy feladott poggyászt (legfeljebb 32 kg) tartalmaznak. Az ingyenes jegyekkel rendelkező útvonalak teljes listája lejjebb található.

A Choose Love egy hivatalos honlapot is indított, ahol az adományozók (Európában és az Egyesült Királyságban egyaránt) felajánlásukkal további ingyenjegyhez, valamint az Egyesült Királyságba érkező ukrán menekültek számára nyújtott, szükséges támogatáshoz tudnak hozzájárulni a Choose Love weboldalán.

Nagyon örülünk, hogy a Wizz Air az Egyesült Királyság kormányának vízumprogramja nyomán további segítséget nyújthat az ukrajnai menekültek számára. Bízunk benne, hogy a kezdeményezés sokakat segít majd biztonságos otthont találni. Munkatársaink már eddig is nagyszerű humanitárius munkát végeztek, és miután márciusban és áprilisban 100 000 ingyenes jegyet ajánlottunk fel az Ukrajnából elmenekülőknek, most tovább folytatjuk a megkezdett munkát – osztotta meg gondolatait Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.