Soha ennyi KLM-járat nem jött még Budapestre

Soha ennyi KLM-járat nem jött még Budapestre

A Holland Királyi Légitársaság tovább bővíti budapesti kínálatát és a nyári csúcsidőszakban 93 éves magyar jelenléte során először napi öt járat közlekedik egyes napokon Ferihegy és Schiphol között.

A KLM a járvány kitörése előtt, 2019 nyarán naponta négy járatot biztosított Magyarország és Hollandia között, majd a pandémia során ideiglenesen, rövid időre felfüggesztette a légi összeköttetést és a két ország között. A légitársaság azonban az elsők között volt, amely visszatért Budapestre, 2020. május 4-én indult újra a KLM budapesti járata.

Az utazási szabályok folyamatos változása, enyhítése miatt egyre többen váltottak jegyet a járatokra, ezért korábban a KLM azzal számolt, hogy a 2019-es szinttel megegyező, napi négy, azaz heti 28 járatot biztosít Budapestre. A légitársaság  azonban a folyamatosan bővülő kereslet miatt úgy döntött, még egy összeköttetést biztosít, amely kedd és vasárnap kivételével minden nap közlekedik, ezzel heti 33-ra bővül a járatok száma.

Az új járat július 3. és augusztus 28. között vehető igénybe, KL1979-es számmal a gép 17 órakor indul Amszterdamból és 18:55-kor landol Budapesten, ahonnan KL1980-as számmal 19:40-kor száll fel és 21:45-kor érkezik vissza a Schiphol repülőtérre. Az új járatot a KLM Embraer 175 típusú géppel üzemelteti.

A többi, már meglévő járat menetrendje változatlan: Budapestről reggel fél 7-kor, majd fél 12-kor, délután 2-kor és 5-kor szállnak fel a KLM repülőgépei Amszterdamba.

Az új járat azt is jelenti, hogy a KLM még jobb csatlakozást tud biztosítani amszterdami átszállással. A vállalat az október 29-ig terjedő nyári menetrendi időszakban 96 európai és 71 interkontinentális, vagyis összesen 167 célállomásra közlekedik.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.