Akár már ételrendelés közben is támogathatjuk a bajba jutott ukránokat

Akár már ételrendelés közben is támogathatjuk a bajba jutott ukránokat

Jelentős adománnyal, 1,5 millió euróval támogatja a Wolt az Ukrajnában kialakult háborús helyzetben tevékenykedő segélyszervezeteket.

A Wolt mélyen elszomorítónak találja az Ukrajnában kialakult háborús helyzetet, különösen azért, mert az ezt előidéző lépések ellenkeznek azokkal az értékekkel, amelyeket a 23 országban jelenlévő vállalat képvisel. Ezért több olyan intézkedést is hoztak, amelyekkel az ukrán válsághelyzetben érintetteket támogatni tudják, mert az együttérzés már nem elegendő: cselekvésre van szükség.

A Wolt 1 millió eurót adományoz olyan humanitárius segélyszervezeteknek, amelyek nagy tapasztalattal rendelkeznek a segítségnyújtásban, ezen kívül a munkatársaitól származó adományokat a cég kiegészíti azonos összegben félmillió euróig.

Magyarországon a Wolt applikációban a felhasználók számára is megnyílt a lehetőség, hogy közvetlenül támogassák az UNICEF munkáját. Kiválaszthatják, hogy 500, 1000, 2500, 5000 vagy 10000 forint értékben szeretnének adományt küldeni. A leírásban azt is fellelhető, hogy melyik összegből mit tud fedezni az UNICEF.

A vállalat arra buzdít mindenkit, hogy álljon ki a béke, a szabadság és az egymás iránti tisztelet mellett. Arra kérnek mindenkit, hogy ha lehetősége van rá, segítsen az ukrán és kárpátaljai menekülteken.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.