Világhír küszöbén a magyar ruhamárka

Világhír küszöbén a magyar ruhamárka

A Quantum Racing, a világ egyik legismertebb professzionális vitorlás csapata bejelentette, hogy megállapodást kötöttek a 878 magyar vitorlásruha márkával a 2022-2023-as szezonra.

A Quantum Sails 1996-ban alakult azzal a céllal, hogy a vitorláskészítés művésztét és tudományát ötvözve megalkossa a lehető leggyorsabb és legversenyképesebb vitorlákat. Napjainkban ugyanilyen elszántsággal törekednek a szolgáltatásaik magas színvonalára, munkatársaik képzésére, ügyfeleik támogatásra, illetve a fiatal vitorlázók mentorálásra is.

A Quantum Racing Team a Quantum Sails tesztcsapata is, amelynek tagjai között tucatnyi élvonalbeli profi vitorlázót találunk. Őket a szakértelmük és tehetségük miatt választottak ki, illetve azért, mert azonosulni tudnak a Quantum Racing program kitűzött céljaival. A csapat tagjainak nemcsak az a célja, hogy minél több versenyt megnyerjenek, hanem hogy részt vegyenek a termékfejlesztésben, a stratégiai partnerekkel való kapcsolatok kiépítésében is. Szokatlan módon, személyesen ők tartják a kapcsolatot a közel 90 000 fős rajongótáborral is.

Nagyon örülünk a két vállalat közti szinergiának – mindketten bátran szembenézünk a vitorlázás legnagyobb kihívásaival is. A 878 csapata olyan példátlan technológiai és elektronikai megoldásokat fejleszt, amelyek jelentősen csökkentik a csapatunk fizikai megterhelését – ami az egyik legfontosabb tényező –, és lehetővé teszik a valós idejű adatmegosztást – nyilatkozta a megállapodás kapcsán Ed Reynolds, a Quantum Sails vezérigazgatója.

Mindketten hiszünk abban, hogy a grafén áttörést jelent a technikai ruházatok terén. A Quantum Sails 2018 óta fejleszt grafén vitorlavászonokat, és ha jól tudom, azóta is a Quantum Racing az egyetlen vitorlás csapat, amely grafén vitorlákat használ. Inspiráló lesz egy olyan céggel együtt dolgozni, amely elkötelezetten áll szembe azokkal a kihívásokkal, amelyektől mások visszariadnak – tette hozzá Ed Reynolds.

A 878-nak ez már a második partneri megállapodása, hiszen a 69F Sailing repülő (foiling) hajóosztály már most a 878 ruháit hordja. Ez hatalmas elismerés, különösen azt figyelembe véve, hogy a cég mindössze két éve alakult Székesfehérváron. Ez idő alatt bebizonyította, hogy egyedülálló szereplő a vitorlás iparágban a grafénből készült innovatív ruháikkal és ruhákba beágyazható technikai és elektronikai megoldásaival.

A 878 a professzionális vitorlázás új kihívásainak megoldására koncentrál, amelyeket a repülőhajók forradalma, és a hajók megnövekedett sebessége eredményeznek. Ezekre az új kihívásokra jelent megoldást a 878 tavaly bemutatott intelligens vitorláskabátja is, ami a világon az első okos vitorlásruha. A 878 szakmai partnere a Magyar Divat és Dizájn Ügynökség (HFDA), a cég tőkebefektetője pedig a Hiventures.

Igazi megtiszteltetés számunkra, hogy a QunatumRacing partnerei lehetünk, és hozzájárulhatunk a már most is kiemelkedő teljesítményükhöz. Itt az ideje továbblépni, és az elmúlt 15 év termékeit magunk mögött hagyni. A profi vitorlázás hatalmas változásokon megy keresztül, ezért a vitorlázók ruházatának és a hajón használt eszközeiknek is képviselniük kell ezt a technikai és anyagbeli fejlődést, innovációt. Mi hiszünk benne, hogy  grafén az új Gore-Tex, és a hordható technikai eszközök hamarosan alapvető kellékké válnak minden vitorláshajón – foglalta össze Papp István, a 878 alapítója és vezérigazgatója.

A borítókép forrása: Quantum Racing

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.