Liu Shaoang olimpiai bajnok!

Liu Shaoang olimpiai bajnok!

Liu Shaoang megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián.

A szám világbajnoka rajt-cél győzelmet aratott az ötfős fináléban, a dobogóra az orosz Konsztantyin Ivlijev és kanadai Steven Dubois aállhatott még fel.

Az Ferencváros 23 éves gyorskorcsolyázója sikerével Magyarország történetének első egyéni téli olimpiai bajnoka lett. A magyar küldöttség Pekingben ezzel már a harmadik érmét nyerte, a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Krugen John-Henry a vegyesváltó bronzéremmel kezdte a küzdelmeket, majd 1000 méteren – Liu Shaolin Sándor kizárását követően – Liu Shaoang a harmadik helyen zárt.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.