Kozuback Kamilla a 19. helyen zárt félcsőben

Kozuback Kamilla a 19. helyen zárt félcsőben

Szerdán rendezték a snowboardosok félcső versenyének selejtezőjét a pekingi téli olimpián.

Magyar idő szerint szerda hajnali fél háromkor rendezték meg a hódeszkás hölgyek félcső versenyének selejtezőjét. A mezőnyben ott volt Kozuback Kamilla is, aki a magyar sport történetének első snowboardos olimpikonja. A 17 éves kanadai-magyar tehetség az első futamában 35,50-es erősségű gyakorlatot mutatott be, a másodikban egy kisebb hibát vétett, így végül a 19. helyen zárt a 22 fős mezőnyben. (Szombaton slopstyle-ban 28. lett.)

Nem ez a legerősebb számom, a szezon közben sem sokat gyakorlom, de szerencsére itt most ki tudtam használni mind a három edzésnapot. Új trükkökkel is próbálkoztam. Remélem, a családom és Magyarország büszke rám, hogy indulhattam az olimpián – nyilatkozta az M4 Sportnak Kozuback Kamilla. Mivel a slopstyle-hoz hasonlóan big airben is hivatalos tartalék, így van rá esély, hogy a harmadik szakágban is elindulhat, erről váhatóan csütörtökön dönt a nemzetközi szövetség.

Szintén ott volt a félcső versenyében az amerikai Zoe Kalapos is. A magyar gyökerekkel szintén rendelkező 24 éves snowboardos az első futamában esett, a másodikban pedig 51,75 pontos gyakorlatsort mutatott be, amivel a 17. helyen zárta a kvalifikációt.

A selejtező győztese a papírformának megfelelően az amerikai Chloe Kim lett, aki az olimpiai faluban Zoe Kalapos szobatársa. A csütörtöki döntőbe a legjobb 12 versenyző jutott be.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.