Pónya Sára utazhat az olimpiára

Pónya Sára utazhat az olimpiára

A sífutó eredetileg vasárnap utazott volna, azonban pozitív koronavírus-teszt miatt sem ő, sem a sífutók szövetségi kapitánya, Szőcs Emőke nem tudott útra kelni.

A sífutó Pónya Sára pénteken elutazhat a pekingi olimpiára, miután a múlt héten pozitív koronavírusteszt miatt otthon kellett maradnia.

Kónya Bálint, a sífutók delegációvezetője pénteken elmondta, hogy Pónya megszerezte az utazáshoz szükséges negatív tesztszámot, ezért Budapesten péntek délután gépre szállhat, és kínai idő szerint szombaton este érkezik meg a helyszínre.

A Honvéd Zalka SE sífutója egy számban érdekelt az olimpián: csütörtökön a klasszikus stílusú 10 kilométeren.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.