Jó szereplést vár a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól a MOB elnöke

Jó szereplést vár a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól a MOB elnöke

A Magyar olimpiai Bizottság új elnöke, Gyulay Zsolt bízik a short track csapat jó szereplésében a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiai játékokon.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új elnöke szerint a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók eddigi eredményei bizakodásra adnak okot a pekingi olimpián.

Tudom, milyen eredményeik vannak, mik a céljaik, ezért vagyok optimista. De tudni kell, ez olyan sport, amelyben sokszor bármi megtörténhet. Nagyon profik, és ott vannak a világ élvonalában – nyilatkozta a MOB szombaton megválasztott elnöke, korábbi olimpiai bajnok kajakos a short track válogatott csütörtöki edzésén a Fővárosi Fedett Stadionban.

Utoljára versenyzőként 1996-ban, nézőként pedig 2008-ban voltam olimpián. Már kiskorom óta az olimpia szellemében élek, jó visszajönni érzelmileg – nosztalgiázott a sportvezető.

Fotó: ovács Tamás / MTI

Gyulay szerdán érkezett Pekingbe, és miután negatív lett a repülőtéren vett koronavírustesztje, elhagyhatta a szállodai szobáját, azóta pedig már több nemzetközi vezetővel tudott baráti vagy félhivatalos megbeszélést folytatni.

Sok elöljáróval vagyunk egy szállodában, így könnyedén össze tudunk futni. Már az első napon több ilyen találkozónk volt. Persze megyek majd sok magyar érdekeltségű versenyre is, először szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázókéra – tette hozzá a MOB elnöke.

Csütörtökön edzett először együtt a többiekkel az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang, aki múlt hétfői pozitív koronavírustesztje miatt szerdán érkezett, egy héttel a társai után Pekingbe.

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.