A slopstyle versenyben is indulhat Kozuback Kamilla

A slopstyle versenyben is indulhat Kozuback Kamilla

A félcsőben kvótát szerző magyar versenyző első számú tartalék volt slopstyleban, és egy súlyos sérülés miatt beugróként versenyezhet ebben a szakágban is.

Bár a pekingi téli olimpia hivatalos megnyitó ünnepségére csak pénteken kerül sor, több sportágban már elkezdődtek a versenyek, más számokban pedig a hivatalos edzésekre került sor.

Csütörtökön a női snowboardosok is megkezdték a tréningeket, és a 22 éves japán Rina Joshika ijesztő és balszerencsés sérülést szenvedett, hordággyal vitték le a pályáról. A Japán Olimpiai Szövetség közleménye szerint hazaszállítják a versenyzőt, aki biztosan nem tud versenyezni az idei ötkarikás játékokon.

A hódeszkások sloptyle szakágának női versenyében 30 snowboardos méretheti meg magát. Rina Joshika sajnálatos sérülése miatt a létszám 29-re fogyatkozott, így az olimpia előtt kijelölt hivatalos első számú tartalék is részt vehet a selejtezőben, aki a magyar-kanadai kettős állampolgárságú Kozuback Kamilla. A 17 éves tehetség Magyaroszág történetének olimpiai kvótáját szerezte meg a snowboardosok között, és Pekingben így nemcsak félcsőben, hanem a fő számának számító slopstyleban is versenyre kelhet a legjobbakkal.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.