Átalakul a Flixbus

Átalakul a Flixbus

A FlixMobility alapítása után 10 évvel jogi formájának GmbH-ról SE-re változtatásával és menedzsmentjének átalakításával jelöli ki a jövőbe vezető utat.

A jövőben az igazgatótanácsot André Schwämmlein (CEO) és Daniel Krauss (CIO), illetve Christoph Debus, a vállalathoz 2022 márciusában újonnan csatlakozó CFO alkotja majd.

André Schwämmlein vezeti a FlixBus és FlixTrain üzleti egységeket, a kereskedelemmel, kommunikációval, kormányzati kapcsolatokkal és fenntarthatósággal foglalkozó funkciókat. Daniel Krauss CIO-ként a technológiával és humán managementtel kapcsolatos területekért felelős.

Christoph Debus a pénzügyi igazgatói pozíciót veszi át március elején. Felelősségi körébe tartozik majd minden pénzügyi és jogi funkció a vállalaton belül. Christoph Debus a mobilitási szektor szakértője, számos olyan területen töltött be vezető pozíciót a tőkepiacon, ami túlmutat a klasszikus CFO szerepkörön. Korábban a Thomas Cook Group Airlines CEO-ja, illetve legutóbb a Condor CFO-ja volt, ahol sikeresen pozicionálta át a vállalatot. Az új vezető Christian Rummelt váltja, aki távozott a FlixMobility-től. A vállalat a jó közös együttműködést megköszönve kíván a jövőre minden jót a korábbi pénzügyi vezetőnek.

Christoph Debus csatlakozásával egy kiemelkedő iparági szakértőt nyertünk, és nagyon várjuk a jövőbeli közös munkát – méltatta új kollégáját André Schwämmlein.

Sokéves, légitáraságoknál szerzett tapasztalatommal izgatottan várom, hogy most az utakra és sínekre fókuszáljak, segítsem egy olyan vizionárius, fenntartható és feltörekvő vállalat jövőjének alakítását, mint a FlixMobility – egészítette ki Christoph Debus.

Jochen Engert, aki André Schwämmleinnal és Daniel Krauss-szal együtt alapította, illetve társ-ügyvezető igazgatóként vezette a vállalatot, a felügyelőbizottsághoz csatlakozik 2022. április 1-jén, azt követően, hogy a FlixMobility befejezi jogi formájának európai részvénytársasággá való változtatását. A felügyelőbizottság elöke Achim Berg.

Nagyon büszkévé tesz, hogy a vállalat kifejezetten jó pozícióban, előremutató úton halad 10 évvel az alapítás után, a világjárvány ellenére is. Az új struktúra segíteni fogja a FlixMobility-t a mobilitás jövőjének formálásában – tette hozzá Jochen Engert.

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...