Véglegessé vált a pekingi magyar indulók névsora

Véglegessé vált a pekingi magyar indulók névsora

A rövidpályás gyorskorcsolya válogatott kerethirdetése után biztossá vált, hogy ki lesz az a 14 magyar sportoló, aki Magyarországot képviseli a pekingi téli olimpián.

Az már korábban biztossá vált, hogy az éremszerzésre leginkább esélyes Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra biztosa utazhat a pakingi ötkarikás játékokra. Csütörtökön bejelentették a rövidpályás gyorskorcsonya válogatott végleges névsorát is, a szövetségi kapitány döntése értelménben Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia utazik velük.

A férfiaknál itthon maradó tartalék Tiborcz Dániel, míg a nőknél Sziliczei-Német Rebeka utazó tartalék. Utóbbi versenyző sérülés vagy betegség esetén ugorhat be, azonban a kínai fővárosban a szigorú Covid-szabályok miatt nem készülhet és lakhat együtt csapattársaival.

Az utazók névsorát Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke és Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere hirdette. Az elnök elmondta azt is, hogy 10-15 olimpiai pont megszerzését remélik a csapattól, ugyanakkor a sportág jellegéből fakadóan nagy a bizonytalanság, a koronavírus-járvány miatt pedig most ez fokozottan érvényes.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban – szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

A hét short trackes mellett további hét sportoló képviselheti a magyar színeket. A műkorcsolya-párosok versenyében Magyar Márk és Scsetyinyina Julija párosa léphet majd jégre Pekingben. Alpesi sízésben az előző olimpián is induló Kékesi Mártonnak, valamint a 18 éves Tóth Zitának szurkolhatunk.

Sífutásban Kónya Ádám – aki szintén megmérette magát Phjongcshangban – három távon is ott lesz a mezőnyben, Pónya Sára pedig két versenyben képviselheti a magyar színeket.

A magyar sport történetében először lesz magyar snowboardos az ötkarikás játékokon. A 17 éves, kanadai-magyar kettős állampolgár Kozuback Kamilla félcsőben versenyezhet Pekingben

 

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.